Elton John - Kinepolis

De wereldberoemde zanger, songwriter en muzikant Elton John maakt vanaf 29 maart 2014 een triomfantelijke terugkeer naar The Colosseum in Caesars Palace met zijn show: 'The Million Dollar Piano' die op 28 september 2011 voor het eerst van start ging. De rasartiest wist hierbij meermaals het publiek in Las Vegas te imponeren met een spectaculaire productie vol hits. Centraal in de voorstelling staat de vleugelpiano waaraan de show haar titel ontleent: een technisch wonder vervaardigd van hoogwaardig acryl met meer dan 68 LED-videoschermen.

Belgische fans, die de wereldster graag aan het werk zien, kunnen in maart terecht bij Kinepolis. Want sir John brengt deze spectaculaire concert-extravaganza op donderdag 20 maart naar het grote scherm. 'The Million Dollar Piano', dat het publiek telkens tot een staande ovatie dwong, werd vastgelegd op film voor een onvergetelijke bioscoopervaring. Met een comfortabele setting en geen 10 uur te hoeven vliegen om dit alles mee te maken, belooft dit een donderdagavond te worden vol glitter en glamour.

Het concert bevat alle grootste hits uit zijn 45-jarige carrière inclusief ‘Rocket Man’, ‘Tiny Dancer’, ‘Saturday Night’s Alright for Fighting’, ‘I’m Still Standing’, ‘Goodbye Yellow Brick Road’, ‘Philadelphia Freedom’, ‘Circle Of Life’ en ‘Your Song’. 'The Million Dollar Piano' is een creatief spektakel in Romangeïnspireerde barokstijl van het brein achter Pink Floyds ‘The Wall’ en de bedenkers van de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische spelen van 2008 in Peking. Het gouden podium weerspiegelt eveneens perfect de persoonlijkheid van de flamboyante Elton John zoals iedereen hem kent. De muzikant deelt dan ook de spotlights met een op maat gemaakte Yamaha van 1.452 kg en 1,4 miljoen dollar om precies te zijn.

"Ik kijk ernaar als een kunstwerk. Een piano met LED-schermen ... Dit wordt gewoonweg cinema," aldus sir John. Het vertalen van het concert naar het grote doek was dus de volgende logische stap. Het concert is elegant en “over the top” of om het met de woorden van de singer-songwriter te zeggen: “It’s Vegas!”

Over Elton John

Elton John is een van de best verkopende soloartiesten aller tijden. Met 35 gouden en 25 platinum albums, mocht hij 29 opeenvolgende top 40 hits op zijn naam schrijven. Hij heeft ondertussen meer dan 250 miljoen platen wereldwijd verkocht. ‘Candle in the Wind’ (uit 1997) werd de best verkochte single aller tijden met 37 miljoen verkochte exemplaren. Sinds zijn carrière begon in 1969 heeft hij meer dan 3.000 concerten wereldwijd gegeven en talloze prijzen in ontvangst mogen nemen. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: