Op 30 september 2016 ging in Capitole Gent de gloednieuwe Vlaamse versie van 'Evita' in première. Regisseur Stany Crets nam de legendarische musical over de al even onsterfelijke Argentijnse presidentsvrouw Eva Perón onder handen en kon met Ann Van den Broeck, Hans Peter Janssens en Sébastien De Smet in de hoofdrollen, uitpakken met pure musicalklasse. De hoge verwachtingen werden meer dan ingelost, want na afloop van de première werden cast en creatives getrakteerd op een minutenlange staande ovatie en bedolven onder de superlatieven. De positieve echo's van pers en publiek zorgden voor een ware stormloop op tickets voor 'Evita, de Musical'. Nadat eerder al extra voorstellingen op 3 en 4 maart 2017 in Capitole Gent aangekondigd werden, komen er nu ook in Antwerpen extra speeldata. Vanaf vrijdag 28 oktober tot en met dinsdag 1 november 2016 speelt 'Evita, de Musical' nog 6 keer in Stadsschouwburg Antwerpen, maar wie er nu niet meer bij kan zijn; huil niet om 'Evita', want op 13 en 14 april 2017 strijkt de succesvolle theatermusical opnieuw neer in de Antwerpse Stadsschouwburg! Tickets & info: www.musichall.be

Over ‘Evita’

De poprockopera zag het levenslicht in 1976 als dubbel-lp, met Julie Covington als Evita, Colm Wilkinson als Che en Paul Jones als Juan Perón. In 1978 ging de voorstelling in Londen in wereldpremière, een jaar later gevolgd door de Broadway-versie. Sindsdien is de musical wereldwijd niet meer van de affiche verdwenen. In 1996 werd ‘Evita’ door Alan Parker verfilmd met Madonna en Antonio Banderas in de hoofdrollen.

Componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice beschrijven de rise and fall van Eva Perón (1919-1952), een vrouw met een tomeloze ambitie die het van arm meisje schopt tot radioster en actrice, en uiteindelijk de vrouw wordt van de Argentijnse dictator Juan Perón. De bevolking draagt haar op handen, maar ze is eerzuchtig en manipulatief. Samen met Juan is zij ook het gezicht van een brutaal regime dat elke oppositie verplettert. Ze sterft al op haar 33e aan de gevolgen van kanker, wat nog meer bijdraagt tot de mythe ‘Evita’, die tot op vandaag springlevend blijft.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Evita
Datum: 
13 en 14 april 2017
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen

Reservatie:

Meer over