Vorige week ging Expeditie Robinson 2012 van start ging met een spectatulaire openingsproef in het water. Kamp Noord werd meteen veroordeeld tot de gevreesde mangrove, terwijl Kamp Zuid naar het paradijselijke eiland mocht. Ook de eilandraad kreeg meteen een verrassende wending, toen bleek dat de weggestemde Fajah nog steeds kans maakt om in de samensmelting te geraken.

In aflevering 2 op maandag 17 september 2012 wordt druk nagekaart over de voorbije eilandraad en de vermeende complotten. Fajah beseft dat ze in het spel kan blijven als ze het duel met de volgende afvaller weet te winnen. In de mangrove is het intussen ook volop zoeken naar voedsel om fit te zijn voor de volgende immuniteitsproef. Winst in die proef betekent voor Kamp Noord dat zij eindelijk kunnen genieten op het strand, terwijl Kamp Zuid de omgekeerde beweging kan maken.

In Kamp Zuid heerst intussen een opgewekte sfeer. De broertjes Matthias en Christophe beseffen dat ze best niet te veel tijd met elkaar doorbrengen om niet verdacht over te komen. Al weten ze dat ze met hun ‘maatje’ Fatima aan hun zijde sterk staan in het gele kamp. Aagje gaat intussen samen met Min Hee en Paul op zoek naar kokosnoten. Iets wat Aagje diep weet te raken, aangezien haar biologische moeder in Brazilië kokosnoten zocht voor haar beroep. Paul en Min Hee luisteren aandachtig naar het emotionele verhaal van de ex-topturnster.

En dan is het tijd voor actie. Dennis Weening ontvangt beide kampen voor de allereerste echte immuniteitsproef van Expeditie Robinson. De teams moeten met zware blokken een puzzel zien te leggen en die vervolgens zien recht te heisen. Het team dat dit als eerste weet te doen, verzekert zich van de immuniteitstotem en mag op het eiland blijven. Het verliezende team wordt opnieuw veroordeeld tot de mangrove en ziet een nieuwe eilandraad tegmoed.

Na afloop van de proef vallen harde woorden in het verliezende kamp. De zenuwen staan dan ook strak gespannen bij aanvang van de tweede eilandraad en het is nog maar de vraag of de juiste complotten zijn gesmeed en of er iemand de gemaakte afspraken in de war zal sturen door immuniteitsmunten in te zetten. Eén ding is alvast duidelijk: wie weggestemd wordt op deze eilandraad mag zich opmaken om volgende week tegen Fajah te strijden voor een plaats in Expeditie Robinson 2012.

Expeditie Robinson: vanavond om 21.50 uur op 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: