Op 17 mei verschijnt Wait For Me, Remixes, een nieuw remixalbum van Moby, maar Kirsten Lemaire kon ’s werelds beroemdste kale knikker nu al strikken voor een interview. Op het zonnige dakterras van het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel sprak de Studio Brussel-presentatrice met de veelzijdige muzikant over zijn muziek, zijn samenwerking met David Lynch en zijn leven in New York. F*** you, Moby! , op 9 mei 2010 omstreeks 21.35 u. op Canvas.

“Ik had geen lopend water, geen badkamer en geen verwarming. Maar ik had gratis electriciteit. Geweldig! Zo kon ik veel muziek maken zonder electriciteit te betalen”. Moby groeide op in een welvarende buurt in Connecticut, maar tijdens zijn rebelse periode verzeilde hij in een verlaten fabriek tussen kunstenaars, junkies en drugdealers.

Met de skyline van Brussel op de achtergrond praat Kirsten Lemaire met hem over zijn jeugd, zijn muzikale opvoeding en zijn laatste album Wait For Me. Hij heeft het ook over regisseur David Lynch, met wie hij samenwerkte voor de videoclip Shot in the back of the head.

Moby woont in New York, maar hij blijft bescheiden onder zijn status van wereldster. “Ik heb mijn studio hier, ik heb een klein dakterras en de supermarkt is om de hoek. Ik woon in een eenvoudig appartement en ik heb een simpel leven.” In de documentaire heeft Moby het over zijn leven in New York en de kijkers zien in welk kraakpand hij ooit woonde. Kirsten polst ook voorzichtig naar de familiewens van de eeuwige vrijgezel.

F*** you Moby: op zondag 9 mei om 21.35 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: