Eerste seizoen van Fear the Walking Dead start op 29 februari

AMC Networks International kondigt de Belgische première op AMC aan van het eerste seizoen van Fear the Walking Dead. Deze reeks – een zusterreeks van de wereldwijde succesreeks The Walking Dead – gaat van start op maandag 29 februari, om 22 u. Fans zullen 13 weken na elkaar Fear the Walking Dead kunnen volgen, want in de week na de seizoensfinale volgen meteen de eerste 7 episodes van seizoen 2. Die loopt trouwens – in wereldpremière – gelijk met de uitzending op AMC in de Verenigde Staten. Daarom zendt AMC in België vanaf 11 april seizoen 2 ’s nachts om 3 uur uit (met een herhaling in prime time later die dag). De 8 resterende afleveringen van seizoen 2 (“seizoen 2B”) komen later in 2016 op het scherm.

Nieuw en exclusief bij AMC in België is Talking Dead. Deze live nabesprekingshow met Chris Hardwick als gastheer, is te zien bij elke episode van seizoen 2 van Fear the Walking Dead.

"We zijn bijzonder verheugd dat we onze kijkers in België nu ook Fear the Walking Dead kunnen aanbieden. Na de première van seizoen 1 zullen fans ook de volgende seizoenen van Fear the Walking Dead kunnen volgen: deze worden simultaan uitgezonden met de lancering op de US-zender. Deze serie – die nieuwe records vestigt – volgt op andere alom geprezen AMC-reeksen zoals Into the Badlands en The Night Manager”, stelt Mike Moriarty, chairman van AMC Networks International – Central Europe, DMC & UK.

AMC zal in België ook andere originele AMC-producties in première lanceren: denk aan de komende spionagereeks The Night Manager met Hugh Laurie en Tom Hiddleston, of nieuwe seizoenen van Halt and Catch Fire en van Humans.

Over seizoen 1 van Fear the Walking Dead

Seizoen 1 van Fear the Walking Dead neemt ons mee naar het begin van de zombie-apocalyps – een tijdperk waarin de wereld om onbekende redenen en voordat iemand goed begrijpt wat gaande is, razendsnel verandert. Het leven zoals iedereen het kende, wordt radicaal en op onvoorstelbare manier op zijn kop gezet en omgegooid. Uitvoerend producenten van Fear the Walking Dead zijn Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero, David Alpert en showrunner David Erickson. De productie is in handen van AMC Studios. In deze reeks, opgenomen in Los Angeles, verschijnen Kim Dickens als Madison, Cliff Curtis als Travis, Frank Dillane als Nick, Alycia Debnam-Carey als Alicia, Elizabeth Rodriguez als Liza, Ruben Blades als Daniel, Mercedes Mason als Ofelia en Lorenzo James Henrie als Chris.

Deze reeks boekte recordcijfers bij de wereldpremiere van het eerste seizoen. Die dag scoorde AMC in de top 10 in verschillende landen van Europa, Latijns-Amerika, Azië, Afrika en het Midden-Oosten. De dramareeks behaalde ook de hoogste waarderingcijfers ooit voor een tv-serie in de Verenigde Staten.

Over seizoen 2 van Fear the Walking Dead

Bij het einde van seizoen 1 vinden Madison, Travis en hun uitgebreide familie tijdelijk onderdak in Strand’s omheind landgoed met uitzicht op de Stille Oceaan. Naarmate het oproer blijft aanzwellen en de doden Los Angeles overnemen, bereidt Strand de vlucht voor naar Abigail, zijn groot jacht dat voor de kust aangemeerd ligt.

In december 2015 startten de opnames voor seizoen 2 in de Baja Studios op het Mexicaanse schiereiland Baja, waar de voorbije jaren enkele van de grootste films met oceaanachtergrond werden opgenomen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: