Afgelopen maand streden vijfentwintig popacts verspreid over vijf voorrondes in de Limburgse poppodia om een plek in de finale van het provinciale popconcours Nu of Nooit. Vanochtend maakte de jury na afloop van de laatste voorronde bekend welke acts er doorgaan en dus een gooi doen naar de ultieme hoofdprijs van de wedstrijd: optreden tijdens het Pinkpop festival!

De volgende acts (in willekeurige volgorde) zijn geselecteerd voor de finale:

AMISH WINEHOUSE:

CUDA

  • genre:             Cowpunk
  • woonplaats:    Sittard
  • website:          www.wearecuda.nl  

LES DJINNS

  • genre:             Indie / Experimenteel / Psychedelisch
  • woonplaats:    Roggel             
  • website:          www.lesdjinns.nl

CHERRY DARLING

  • genre:             Rock
  • woonplaats:    Maastricht      
  • website:          www.cherrydarling.net

THE MOTHMEN

  • genre:             Garagerock
  • woonplaats:    Sevenum
  • website:          www.themothmen.com

Deze acts werden zojuist in Poppodium Nieuwe Nor uitgeroepen tot finalisten van Nu of Nooit 2013. Natuurlijk staat de winnaar van Nu of Nooit traditiegetrouw op Pinkpop, maar er valt nog veel meer te winnen! Als finalist ga je absoluut niet met lege handen naar huis.

Een blik in de prijzenpot van Nu of Nooit 2014:

Het team van Muziekhuis Guus Arons uit Heerlen staat klaar om de instrumenten van de winnaar volledig op orde te maken voor het optreden op Pinkpop. Tevens wordt de winnaar door persoonlijke coaches begeleid voor en na het optreden op Pinkpop. Daarnaast krijgt de winnaar 1000 euro studiotijd bij Moon Studio in Maasbracht. WM Digital Services zal de digitale distributie voor hun rekening nemen. Tot slot speelt de winnaar op woensdag 12 maart in Paradiso Amsterdam tijdens de Pinkpop-perspresentatie.

Ook dit jaar zal er een aanmoedigingsprijs worden uitgereikt. Nevels Audiovisuals zal een videoclip maken voor de act waarvan de jury vindt dat zij deze verdienen. Daarnaast staan alle finalisten natuurlijk op DVERS 2014, hèt jaarlijkse showcase-festival van Limburg dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 4 oktober in Sittard-Geleen. Verder hebben Bevrijdingsfestival Limburg, Sjilvend Rock(t), Mama’s Pride, Booch!, Koppelpop, Wessummer Breeze en Sjaampop toegezegd een van de finalisten te zullen boeken voor hun festival.

Alle finalisten zullen de dag voorafgaand aan de finale bij elkaar komen om onder begeleiding van professionele coaches goed voorbereid de finale (en hopelijk Pinkpop) in te gaan. Een flink gevulde prijzenpot dus!

Kaartverkoop finale:

Zondag 9 maart weten we wie Nu of Nooit 2014 wint. De finale vindt op die dag plaats in Theater de Maaspoort te Venlo. Tickets zijn te koop via de website van Theater de Maaspoort of de voorrondepodia (Perron 55, Poppodium Volt, NIEUWE NOR, Muziekgieterij en Muziekcentrum de Bosuil). Wanneer je ook in de voorronde een ticket gekocht hebt krijg je 2 euro korting op je finaleticket!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Finale Nu of Nooit 2014
Datum: 
Zondag 9 maart 2014
Locatie: 
Theater de Maaspoort, Venlo
Meer over