Tom Van Tongerloo
Flashback 2016

Doorheen de jaren was de ‘Reverze Flashback’ op het grootste indoor evenement van Bass Events, namelijk Reverze, uitgegroeid tot hét onderdeel van de avond. Gezien de overweldigende positieve reacties en de enorme populariteit dat het concept met zich meedroeg, werd er buiten de grenzen van Reverze aan een uitbreiding gedacht. Zo kwam het evenement ‘Flashback’ tot stand.

De legendarische Flanders Expo in Gent werd de uitvalsbasis voor deze verbazingwekkende trip down memory lane. Het werd een reis back-in-time waarbij de connectie meteen aanwezig was door de unieke vibe. Bass Events heeft in samenwerking met ToffMusic een compilatie op de markt gebracht met de grootste klassiekers en helden uit het verleden. Niemand minder dan Dark-E mocht het geheel aaneen mixen.

Maar liefst 30 zorgvuldig geselecteerde tracks vonden hun weg naar deze compilatie, met in de startblokken ‘Happy Hookers (goes on)’ van Dark-E. Wat verderop staat nog een nummer van hem geprogrammeerd, namelijk ‘Tranceballers’. Deze werd wel in een nieuw jasje gestoken door Ruthless & Vorwerk.

Het album geniet van een prima opbouw. Zo staan namelijk de jump/tek meesters aan het begin van de cd. Mark with a K, Fenix, Dr Rude, Q-IC, Ghost, Chicago Zone en Duro zijn zeker geen onbekenden en weten met hun meest populaire tracks aardig te imponeren.

Halverwege stranden we bij de euforische en melodische hardstyle waarbij de prachtige lyrics de kroon spannen. Zo creëerden JDX, Coone, Psyko Punkz, Brennan Heart, Villain en Wildstylez elk op hun beurt een meezing-moment om ‘U’ tegen te zeggen. ‘Live The Moment’, ‘ Sound of the Thunder’ en ‘Lose My Mind’ zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Uiteraard krijgt Noisecontrollers hier ook een eervolle vermelding met drie waardige tracks.

Naar het einde toe werd het oldschool gehalte nog wat aangewakkerd. Hier zorgden Proppy & Heady, Southstylerz en Deepack voor. Hun nummers ‘Summer of Hardstyle’, ‘Pounding Senses’ en ‘Mayday Dream’ zijn alom bekend en worden steeds positief onthaald door het publiek bij het draaien ervan. Tot slot sluit Razzle Dazzle Trax het album af met ‘Rattlebrain’, dewelke onder handen genomen werd door Korsakoff en zo het aantal bpm’s nog de hoogte in jaagt. Benieuwd of het succes verder gezet wordt in 2017. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: