Gedreven en dreigende actuele roots

Bert Dockx – spilfiguur van zowel (het instrumentale) Dans Dans, (het Nederlandstalige) Strand als Flying Horseman - ontving in '15 zo maar eventjes de cultuurprijs van de KU Leuven. Die wordt tweejaarlijks uitgereikt aan ‘een hoogstaand en vernieuwend levend Belgisch kunstenaar (m/v) die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van vorming en/of onderzoek in de kunsten’.

Met recht en rede, want zowat elk concert dat we van hem zagen, was op zijn minst impressionant te noemen. Reden genoeg om Dockx en de zijnen bij elke release een platform te geven. Ditmaal is het de beurt aan Flying Horseman die met ‘Night Is Long’ de opvolger klaar heeft voor het fel bejubelde ‘City Same City’ dat grossierde in atmosferische blues, Afrikaanse oerritmes, claustrofobische rock en geestverruimende soundscapes.

Kaboom Karavan

Kaboom Karavan is het alter ego van geluidswizard / componist Bram Bosteels. Met een combinatie van zelfbouwinstrumenten, oude akoestische snaarinstrumenten en electronica, creëert hij een uniek muzikaal universum. Een atmosferische en cinematografische klankenwereld op de grens tussen musique concrète, folk en jazz.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Flying Horseman
Datum: 
Woensdag 3 februari 2016
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over