In Klein gespuis op Ketnet.be

’t Is gebeurd: Frank en Simonne hebben een dochtertje. De kleine Lotte is vandaag uit haar schaaltje gekropen en stelt het wel. Frank en Simonne zijn het koppeltje kerkuilen dat Ketnet sinds eind maart volgt met een livestream in het kader van het project Klein gespuis.

Hopelijk volgen er snel broertjes en zusjes voor Lotte en mogen we binnenkort ook nieuw leven verwachten in de andere Ketnesten van Klein gespuis: bij de pimpelmezen Lilly en Louis, de torenvalken Hanna en Hakim en bij Mia de vos.

Klein gespuis is een project van Ketnet in samenwerking met Natuurpunt. Op Ketnet.be zijn er liefst vier livestreams: van koppeltjes torenvalken, kerkuilen en pimpelmezen, en van een alleenstaande mama vos. Daarnaast is er een reeks op tv waarin wrapper Charlotte Leysen nog tot 19 mei kinderen volgt die binnenkort nieuw (huisdier)leven mogen verwelkomen in hun gezin.

Klein gespuis staat garant voor spannende verwachting en vertederende beelden. Maar er is meer. De Ketnetters komen zowel online als op tv heel wat te weten over de dieren in kwestie. Bioloog Pim Niesten en dierenarts Lobke Simoen hebben een antwoord op vragen over drachtige dieren en de verzorging van hun jongen. De Ketnetters kunnen ook zien hoe het is om een huisdier te hebben: de zorg, de liefde en het plezier, maar ook de minder leuke kantjes. En samen met de jonge baasjes kijken ze uit naar het nieuwe dierenleven dat zich aandient.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: