Na een wat aarzelende start op woensdag en donderdag kwam FRITS & FRANKY vrijdag op kruissnelheid om uiteindelijk met grote voorsprong de best bezochte film van het weekend te worden in Vlaanderen. Zowel op zaterdag als op zondag waren de bioscopen in heel wat steden uitverkocht.

Distributeur Independent Films verwacht dat FRITS & FRANKY al na de eerste speelweek de kaap van de 50.000 betalende toeschouwers zal halen.

‘Frits & Freddy ging in 2010 vlak voor de kerstvakantie uit. Dat is traditioneel een sterkere periode voor de bioscopen dan het voorjaar, maar daar heeft Frits & Franky voorlopig blijkbaar toch geen last van, want we evenaren de ticketverkoop van z’n voorganger.

We lieten in enkele steden exitpolls uitvoeren en die waren bijzonder positief. Het ziet er dus erg goed uit. We hebben, net zoals bij de vorige film, 350.000 toeschouwers nodig om uit de kosten te geraken en dat zijn er heel veel, geloof me.’ (Marc Punt)

FRITS & FRANKY is een zwarte komedie met Peter Van den Begin (Frits) en Sven De Ridder (Franky), geregisseerd door Marc Punt (Matroesjka’s 1 en 2). Verder met Peter Paul Muller, Reinhilde Decleir, Mathijs Scheepers, Axel Daeseleire, Eva Laurenssen en Manou Kersting.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: