De herfst is begonnen en dat inspireert Sandra Bekkari van maandag 25 tot vrijdag 29 september om in haar Open Keuken gezellige ovenschotels en pruttelende stoofpotjes klaar te maken. Omdat ook het seizoen van onze Belgische trots net is aangebroken, staan op maandag 25 september witloofrolletjes met hesp op het menu. De klassieke bechamelsaus wordt vervangen door een bloemkoolsaus voor nóg meer groenten. De restjes bloemkool worden daarna verwerkt in een soep met hazelnoten.

Dinsdag 26 september belooft Sandra een wow-effect in de keuken. Ze maakt kabeljauw met een knapperige notenkorst, waardoor het visgerecht meteen een feestelijke toets krijgt. De kabeljauw wordt vergezeld van wortelpuree en broccoli. Nadien is het heerlijk genieten van een zoet dessert, een smoothie van mango en vanille.

Op woensdag 27 september is de week halfweg, hoog tijd dus voor een extraatje: een gebakje met amandelen en blauwe bessen. Verder maakt Sandra een salade met zoete aardappel uit de oven, ideaal tijdens de koele najaarsavonden.

Op donderdag 28 september serveert Sandra een zuiders kalkoenstoofpotje met zilvervliesrijst. Dit snelle recept bewijst dat stoofpotjes niet altijd uren moeten sudderen.

Ovenverse kaascrackers luiden het weekend in op vrijdag 29 september. Het aperitiefhapje wordt gevolgd door een scampi diabolique.

OP HET MENU
Maandag 25/09: Hespenrolletjes met witloof & bloemkoolsoep
Dinsdag 26/09: Kabeljauwhaasje met amandelkorst & mango-vanille smoothie
Woensdag 27/09: Rucolasalade met zoete aardappel & amandelgebak
Donderdag 28/09: Zuiders kalkoenstoofpotje met zilvervliesrijst
Vrijdag 29/09: Kaascrackers & scampi diabolique

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18.00 bij VTM
Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over