Het debuutalbum van Gin Ga werd begin 2011 in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland uitgebracht en werd meteen bedolven onder lovende kritieken. De twee singles uit het album, "Final Call" en "This Is Happening" werden door tal van radiozenders opgepikt. "Final Call" stond 2 weken op nr.1 in de Oostenrijkse nationale alternative charts (Radio FM4), te vergelijken met de Hotlist op Studio Brussel. Op de release volgde een hele reeks club concerten en festival showsen ook buiten het Duitstalig gebied ging de release niet onopgemerkt voorbij.

Eurosonic programmerde Gin Ga al meteen op één van hun grootste podia. De groep speelde nadien een aantal gesmaakte showcase concerten in Parijs, London, Rome, Berlijn en werd uitgenodigd door een aantal internationale showcase festivals zoals Spot Festival in Denemarken, Culture Collide Festival in de USA en ook het nieuwe GLIMPS festival in Gent (2011). Daarnaast was er ook nog tijd voor een aantal creatieve uitwisselingen met andere bands: in hun thuisstad Wenen, ontving Gin Ga Mintzkov voor een uitverkocht concert in de Weense muziektempel WUK. In Aarhus (DK) deden ze een gemeenschappelijke show met het Deense KissKissKiss en net voor ze in de lente van 2012 in de studio doken, trok Gin Ga samen met Absynthe Minded naar Primavera Festival voor een gezamelijke showcase in het kader van Small Countries, Big Music, een nieuw Europees samenwerkingsprojekt waar beide bands bij betrokken zijn.

Op dit moment is Gin Ga hard bezig aan de opvolger van hun debuutalbum. Als voorsmaakje, en om de bal nu ook buiten het Duitstalig gebied al aan het rollen te krijgen, verschijnt er binninkort de EP "The Nights", waarop 4 nieuwe songs staan, die al een tipje van de sluier oplichten over hoe het tweede album gaat klinken en in welke richting de groep muzikaal gaat evolueren.

Meer info op www.thisisginga.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: