Voor de vele fans van Leonard Cohen klinkt de introductie "on vocals, co-writer of ‘Everybody Knows’, ‘In My secret life’, ‘Waiting for the Miracle’, ‘Alexandra Leaving’ ... so many tunes I am privileged to sing ... my collaborator, the incomparable Sharon Robinson" als muziek in de oren.

De ‘onvergelijkbare’ Sharon Robinson werd tijdens de “Leonard Cohen Tour” (2008-2010) en de “Old Ideas World Tour” (2012-2013) door de Meester elke avond meermaals als zangeres en liedjesschrijfster in de bloemetjes gezet.

Hun samenwerking dateert al van de Field Commander Cohen Tour (1979-1980). In 2001 verscheen “Ten New Songs”, die volgens Rolling Stone in de Top 100 van het decennium thuishoort. Officieel is het de tiende studio-plaat van Leonard Cohen, maar wie iets nauwgezetter kijkt, zal merken dat Sharon niet alleen als medeschrijver, maar ook als producer en voornaamste muzikant vermeld staat.

In het verleden werkte ze ook als sessiemuzikant (voor Stevie Nicks, Moris Day en Van Dyke Parks) en schreef ze nummers voor onder andere Patti LaBelle, Roberta Flack, Don Henley, The Pointer Sisters en Diana Ross.

Zeven jaar na haar eerste solo-cd (“Everybody Knows”), verschijnt in 2015 eindelijk een nieuw solo-album. Op 30 maart komt ze die in de Antwerpse Arenbergschouwburg voorstellen. Het wordt ongetwijfeld een mooie lente dit jaar!

De ticketverkoop start onmiddellijk via www.arenbergschouwburg.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sharon Robinson
Datum: 
30 maart 2015
Locatie: 
Arenbergschouwburg, Antwerpen

Reservatie:

Meer over