Het is een bijzondere week geweest voor het team van Fire-Starter. Na de spannende lancering in Florida door Matthew Lewis en de overweldigende respons op de Facebookpagina en de website, ging vrijdagochtend om 9 uur de verkoop van start.

De fans zaten er duidelijk op te wachten, want de overweldigende respons (meer dan 70.000 websitebezoeken) zorgde ervoor dat de servers zelfs even plat gingen en er Tomorrowland scenario's dreigden te ontstaan. Het probleem was gelukkig van korte duur en ondertussen gingen meer dan 50.000 tickets de deur uit. "We wisten wel dat we bezig waren met de lancering van één van de belangrijkste expo's van het moment, maar dit resultaat overtreft alle verwachtingen," zegt promotor Manu Braff. "Het is in elk geval een extra motivatie om er een topproject van te maken!"

Ook Philippe Close, voorzitter van Brussels Expo, is uiteraard tevreden: "Brussel komt met deze expo in een reeks van wereldsteden zoals New York en Parijs. Het is een eer voor onze stad én voor Brussels Expo om alle fans en aspirant tovenaars en hun familie te mogen verwelkomen. En zo wordt ook de aantrekkingskracht bevestigd van Paleis 2 als locatie voor grote zomerexpo's tijdens de zomer."

Fans moeten echter niet wanhopen. De expo is bevestigd tot 11 september 2016 en er zijn zeker nog voldoende tickets. Maar... gezien de grote belangstelling tijdens de eerste verkoopdagen is niet te lang wachten toch wel aangewezen.

Over de expo

Global Experience Specialists (GES) creëerde de 1.400 m2 grote belevingsexpo in samenwerking met Warner Bros. Consumer Products. Bezoekers wandelen op de expo door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de authentieke kostuums, rekwisieten en magische wezens uit de films. Fire-Starter, Brussels Expo en Encore B realiseren samen dit uniek project in Brussel.

De expo bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor™ toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos. Alle ruimtes zijn gevuld met duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks.Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal™ zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische zetel.

Praktische informatie

Harry Potter: The Exhibition - Paleis 2, Brussels Expo

Beperkte run, vanaf 30 juni 2016

Openingsuren

  • Maandag tot vrijdag: 10:00 – 19:00 – laatste toegang om 17:30
  • Weekend en vakantiedagen: 10:00 – 20:00 – laatste toegang om 18:30
  • Extra voordelig op dinsdag!
  • Nocturnes: elke eerste vrijdag van de maand: open tot 22:00 – laatste toegang om 20:30

Ticketprijzen*

  • Volwassenen: 19,90 euro
  • Volwassenen op dinsdag: 16,90 euro
  • Kinderen (4-14): 14,90 euro
  • Senioren (> 65) en studenten: 17,90 euro
  • Family Pass (2 volwassenen & 2 kinderen): 65 euro
  • Groepstarieven (vanaf 11 deelnemers, online registratie noodzakelijk): 16,90 euro pp
  • Gids: 90 euro (1 gids per 25 mensen)
  • Scholen: 12,50 euro per leerling (online registratie noodzakelijk)
  • Audioguides afzonderlijk beschikbaar.

* exclusief online ticketingkosten

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over