een make-it-yourself pakket waarmee je tennisracket ombouwt tot gitaar

Dat Henk Rijckaert niet alleen een succesvolle comedian maar ook een verwoede knutselaar is, weten we al langer. Voor het tv-programma ‘De Schuur van Scheire’ (Eén) ontwikkelde hij verschillende toestellen, gaande van een straalmotor voor z’n bakfiets tot een grasmachine die werkt op gras.

Ook zijn eigen comedyshow ‘De Fun, De Hits!’ is een aaneenschakeling van zelfgeknutselde props. Het decor bijvoorbeeld: een installatie van gigantische bakken die in alle mogelijke kleuren kunnen oplichten. En de tennisgitaar waarop Henk tijdens de voorstelling speelt: een elektrische gitaar gemaakt van een tennisracket.

Vanaf nu kan je zo’n ‘TENNIS ROCK-IT’ eigenhandig in elkaar knutselen dankzij de zelfbouwpakketjes die Henk beschikbaar stelt via zijn webshop. Want laat ons eerlijk zijn: iedereen heeft ooit wel eens voor de spiegel met een tennisracket rond zijn nek "gitaar" staan spelen. Wel, voortaan kan het ECHT!

Elke pakket is uniek en door Henk Rijckaert zelf samengesteld en voorbereid. In elk pakket zit een andere, oude houten, tennisracket. Coole retro-modellen, met sporen van hun sportieve verleden, die stuk voor stuk een nieuw leven krijgen als muziekinstrument.

Gisteren publiceerde Henk de Tennis Rock-It met bijhorend instructiefilmpje en stappenplan op Instructables.com. Een Amerikaans digitaal platform waar je duizenden DIY-projecten terugvindt. DIY heaven voor klussers, zeg maar. De publicatie van Henk viel zodanig in de smaak bij de redactie van Instructables dat ze de creatie meteen in de kijker zetten op hun homepagina!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over