“De vlaamsche tale is wonder zoet, voor die heur geen geweld en doet.” - Guido Gezelle

In De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen krijgen de overgebleven vijf singer-songwriters een aartsmoeilijke opdracht van de jury op donderdag 12 december. Ze moeten niet alleen in een week tijd een nummer in het Nederlands schrijven, ze moeten het ook opdragen aan iemand in het publiek die hen dierbaar is.

Maar liefst twee gastjuryleden die de Nederlandse songteksten van de singer-songwriters met een arendsoog zullen bestuderen. Niet alleen Herman Brusselmans, de ongekroonde keizer van de Vlaamse literatuur en ex-drummer, laat onverbloemd zijn taalkundig licht schijnen, ook Maaike Ouboter, finaliste in de Nederlandse versie van De Beste Singer-Songwriter en bezielster van de hit ‘Dat ik je mis’, staat de singer-songwriters bij met raad en daad.

Aan het eind van de aflevering staan Lisa Smolders, Frank Vander linden, Sarah Bettens en gastjuryleden Maaike Ouboter en Herman Brusselmans opnieuw voor een verscheurende keuze. Aan hen de redelijk moeilijke opdracht om een winnaar aan te duiden die in het voorprogramma van De Mens mag spelen, en de loodzware taak om een afvaller aan te duiden. Of heeft de jury opnieuw een verrassing in petto?

  • Debbie: “Vuur ongedoofd”
  • Ricardo: “Het is ons vergeven”
  • Joey: “Laat ze”
  • Pieter: “In veilige haven”
  • Barbara: “Door en door”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: