Vanaf 6 februari tot 5 maart brengt het Noordteater de tragikomedie ‘Familie’, geschreven door Maria Goos. Het is het relaas van een familie die in het zicht van de nakende dood van moeder Els nog een laatste keer samen wil zijn om met fijne herinneringen afscheid te kunnen nemen. Vader Jan heeft een chalet gehuurd in Zwitserland en heeft zijn kinderen uitgenodigd, zijn zweverige dochter Bieke met haar man, de mislukte schrijver Tom en zoon Nico de succesvolle zakenman met zijn babbelzieke vrouw Sandra. Nico en Tom besluiten Jan en Els te helpen met het dragen van de boodschappen, maar blijven met z’n vieren drinken in de plaatselijke après-ski bar. Langzaamaan worden ze dronken. Onder invloed van alcohol confronteert Nico zijn moeder. Waarom heeft ze hem altijd gehaat? Dit is nog maar het begin van de avond. Ieders oud zeer komt naar buiten. En dat terwijl Els een verrassing heeft.

Wij zien Gilbert Van Asselt in de rol van vader Jan, Monique Truyens als moeder Els. De rollen van Bieke en Tom worden vertolkt door Mara Daelman en Erwin Erauw, Nico en Sandra door Philippe van Deyck en Kim Ghys. Zij werden allen zeer goed begeleid door hun regisseur Nick Delafontaine.

‘Familie’ speelt elke vrijdag en zaterdag om 20u15, elke zondag om 15u en op donderdag 03 maart om 20u15 in het Noordteater (Sint Nicolaasplaats 6, 2000 Antwerpen). Tickets en info zijn te verkrijgen via www.noordteater.be of op het telefoonnr. 03/231 20 08.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: