Tilburgs poppodium maakt hele line-up bekend

Poppodium 013 presenteert ook dit jaar weer het grootste indoor hiphop festival van Nederland, Definitie van Hiphop. Definitie van Hiphop is een festival met meer dan twintig hiphop-acts, verspreid over drie podia in 013 te Tilburg. Na het grote succes van vorig jaar vindt op zaterdag 21 december een nieuwe editie plaats van het populaire hiphopfestival. Headliners zijn onder andere supergroep Great Minds (Sticks, Jiggy Djé, Winne en Dr. Moon), Tilburgs duo Boef En De Gelogeerde Aap, Typhoon, Hef & Crooks en Hydroboyz. Early-bird tickets kosten € 15 (excl. servicekosten). De voorverkoop hiervan start zaterdag 13 juli om 10:00 uur.

Definitie van Hiphop startte als Definitie van Dopeheid, maar 013 organiseert het festival sinds 2011 zelfstandig onder de nieuwe naam. Tijdens het festival staan er meer dan 20 Nederlandse of Belgische acts verdeeld over drie podia. De editie van vorig jaar was een groot succes en daarom is het Tilburgse poppodium trots om ook voor 2013 een nieuwe ‘DVH’ aan te kondigen. Tevens is de hele line-up bekend gemaakt.

Onder andere supergroep Great Minds is bevestigd. Deze groep bestaande uit Sticks, Winne, Jiggy Djé en Dr. Moon gaf in juni nog op eigen kracht een succesvolle show in een volle Jupiler Zaal. Ook bekende namen als Boef en de Gelogeerde Aap, Typhoon, Hef & Crooks, Kleine Viezerik en Hydroboyz zijn aanwezig op het festival. Opvallend zijn ook de twee Belgische bevestigingen voor het festival. Met Safi & Spreej en Tourist winnen de Zuiderburen steeds meer grond in de Nederlandstalige hiphop.

De complete line-up leest als volgt:
GREAT MINDS (Sticks, Winne, Jiggy Djé, Dr. Moon)
HYDROBOYZ
BOEF EN DE GELOGEERDE AAP
HEF & CROOKS
TYPHOON
KLEINE VIEZERIK
DRET & KRULLE
DEUX DEUX (Roscovitsch & Hayzee)
KLEINE JONGEN (Def P, Engel, Diggy Dex & DJ DNS)
STROPSTRIKKERS
HET VERZET
SAFI & SPREEJ
BROEDERLIEFDE
TOURIST LEMC
D-DOUBLE
FLOW & CO
DRERRIE UNITED
AZIZ
ROELIE VUITTON
HARDNEKKIG
HEAVY
DJ’s: DNS & EZD (Shit Is Bangin) & CINTA SOUL
HOSTS: KLEINE JAY, REAZUN & MILLIE

Vanaf zaterdag 13 juli om 10:00 uur start de voorverkoop van een beperkt aantal early-bird tickets. Tickets kosten dan slechts €15 (excl. servicekosten). Deze actie loopt tot 1 september, tenzij de kaarten eerder zijn uitverkocht. Hierna kosten kaarten €20 (excl. servicekosten). Kaarten aan de avondkassa gaan €25 kosten.

Definitie van Hiphop 2013
Zaterdag 21 december 2013 | aanvang: 14:30 | zaal open: 14:00
Alle zalen | Voorverkoop vanaf zaterdag 13 juli, 10:00 uur.
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, tickets via 013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: