Hooverphonic brengt vandaag de eerste LIVE CD + DVD uit sinds ze ruim 16 jaar geleden voor het eerst op de bühne stonden. Niet toevallig is vandaag ook de dag waarop Hooverphonic voor het eerst in het Antwerpse Sportpaleis speelt, hun grootste indoor concert in eigen land tot dusver waarvoor het 65-koppig ‘Hooverphonic Symphonic orchestra’ alle registers opentrekt.

Na het Sportpaleis start de groep een theatertournee mét hun orkest in een kleinere maar gezellige 17-koppige bezetting. De theatertournee telt intussen 35 data die allemaal volledig uitverkocht zijn.

De CD + DVD ‘Hooverphonic with Orchestra LIVE’ werd eind april opgenomen tijdens het tweede deel van de uitverkochte Hooverphonic with Orchestra concerten in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. De regie en montage van deze show en plein grandeur waren in handen van onze vermaarde landgenoot Hans Pannecoucke. In première kan je nu 4 nummers van het concert bekijken op Vevo: www.youtube.com/user/hooverphonicVEVO

Luisteren kan op Spotify: Hooverphonic – With Orchestra Live en op Deezer: http://www.deezer.com/album/1557607


Battersea
One Two Three
Heartbroken
The Night Before
Club Montepulciano
The Last Thing I Need Is You
2Wicky
Anger Never Dies
Unfinished Sympathy
Expedition Impossible
George’s Café
Happiness
The world is mine
Jackie Cane
Mad About You
Sometimes
Vinegar & Salt
Eden
Renaissance Affair
La Horse
Danger Zone

Enkele weken geleden bracht Hooverphonic een gloednieuwe symfonische radio mix van ‘Renaissance Affair’ uit als nieuwe single.

Oorspronkelijk stond ‘Renaissance Affair’ op het internationale succes album Blue Wonder Power Milk uit 1998 dat de doorbraak van de groep met hun debuutalbum 2 jaar eerder bevestigde. Door de jaren heen werd 'Renaissance Affair' een echte Hooverphonic cult classic bij fans over heel de wereld. Het was voor de groep dan ook een must om het nummer op het album ‘Hooverphonic with Orchestra’ te zetten dat eerder dit jaar in maart uitkwam.

De single ‘Renaissance Affair’ is te koop op iTunes en bevat zowel de gloednieuwe symfonische radio mix als de symfonische LIVE versie die werd opgenomen in de Koningin Elisabethzaal: http://itunes.apple.com/be/album/renaissance-affair-single/id565464616?l=nl

De live video van ‘Renaissance Affair’ werd opgenomen tijdens de uitverkochte ‘Hooverphonic with Orchestra’ tour in maart en april 2012.

Website: www.hooverphonic.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: