Buitengewoon, getalenteerd en authentiek. Elbow maakt indruk door een intelligente, vastberaden en toch bekoorlijke stijl. Eindelijk is er nu de erkenning van het grote publiek. Het vijftal heeft er thans behoorlijk hard voor moeten strijden. Guy Garvey, Richard Jupp, Craig Potter, Mark Potter en Pete Turner groeiden samen op in Manchester. Eerste album “Asleep in the Back” kwam er in 2001. Het debuut is onmiddellijk goed voor een Mercury Prize nominatie en boekt een stevig succes in de Verenigde Staten. Na “Cast of Thousands” (2002) komt er “Leaders of The Free World” in 2005 waarmee de band haar status binnen de Britse scene verzilvert.

Elbow heeft alles in huis om een grootse band te worden: ambiance, een volle klank, sterke teksten, zin voor detail en een charismatische frontman. In 2008 gaat het verhaal een nieuw hoofdstuk in met het prachtige “The Seldom Seen Kid”. Elf sterke nummers die zowel het publiek als de critici overtuigen en die Elbow een plekje op de prestigieuze lijst van Mercury Prize winnaars oplevert. Zopas kwam er “Build A Rocket Boys!”: het vijfde album en weer een mooi staaltje vernieuwing en poëzie. Wederom elf bijna perfecte nummers waarbij de stem van Guy Garvey een prominente rol speelt.
In België voelt Elbow zich thuis.

Hun passages op festivals (Werchter en Pukkelpop) en hun zaalconcerten brengen zowel het publiek als de band zelf in vervoering. Magie vierde opnieuw hoogtij tijdens hun passage op Rock Werchter dit jaar. Een set om de vingers bij af te likken en een indrukwekkende interpretatie van “Lippy Kids” die nu op single uitgebracht wordt. Elbow is dus verheugd om terug naar België te komen. Op 5 november staan ze in Vorst Nationaal met het zeker te ontdekken Howling Bells uit Australië als voorprogramma.

Elbow
Support act: Howling Bells
Zaterdag 5 november
Vorst Nationaal (Club), Brussel

Start ticketverkoop: Dinsdag 19 juli om 9u
Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60 of www.proximusgoformusic.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: