Het grootste indoorfeest van het land vond zaterdagavond plaats in Flanders Expo. Goed 30.000 bezoekers genoten er van de strafste beats en beste dance-muziek tijdens I Love Techno. Het festival bracht een bont gezelschap feestvierders naar Gent. Ongeveer 60% van de bezoekers is afkomstig uit eigen land. Frankrijk is goed voor zilver, Nederland versiert brons. Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Italië, Zwitserland en de VS vervolledigen de top 10.  Het programma van I Love Techno is -in de beste traditie- eclectisch van aard. Het festival kleurt graag buiten de lijntjes.

Techno acts sieren nog steeds de affiche. Ze staan echter zij aan zij met de beste house, elektro, dubstep en trap acts van het moment. Disclosure en Gesaffelstein waren de eerste hoogtepunten van het festival. Straks volgen nog toppers zoals Knife Party, Baauer, Martin Garrix, Laurent Garnier, Maxim en Booka Shade. Goose -net nog tot beste live act uitgeroepen tijdens de Red Bull Elektropedia Awards- eiste ook een glansrol op zaterdagavond. Zij ‘bezetten’ de Yellow Room en zijn verantwoordelijk voor de artistieke invulling van het programma in die zaal. I Love Techno 2013 verloopt in de beste omstandigheden. Hulpdiensten kenden een rustige avond.

I Love Techno is er volgend jaar opnieuw. In een feesteditie. Het indoor dance festival is immers aan zijn 20ste jaargang toe.  Afspraak op zaterdag 8 november in Flanders Expo.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over