Het avontuurlijke science-fiction epos “Iron Sky: The Coming Race” wordt de grootste Europese science-fiction film met een budget van meer dan 16 miljoen euro. De film wordt volledig in België gedraaid. De sequel van het succesvolle “Iron Sky” is immers een co-productie tussen Finland, Duitsland en het Belgische Potemkino, bekend van o.a. de horrorfilm “Welp”. Gedurende acht weken zal “Iron Sky: The Coming Race” opgenomen worden in de AED Studio’s in Lint, Antwerpen, met een ploeg van meer dan honderd crewleden, waarvan het merendeel Belgen.

De teaser die voor de crowdfunding campagne werd gemaakt, werd al meer dan één miljoen keer bekeken. Zo werd voor de ontwikkleing van de film 250.000 euro opgehaald via crowdfunding. Nu loopt de campagne waarbij het publiek War Bonds kan kopen.

“Iron Sky: The Coming Race” is een uitzonderlijke productie waar ook Peter De Maegd, producent bij Potemkino, enorm naar uitkijkt. Meer dan 20% van de financiering neem hij voor zijn rekening. “De reden waarom het Finse productiehuis Iron Sky Universe bij Potemkino aanklopt, is omwille van onze ervaring met de Belgische Tax Shelter en innovatieve financiering zoals crowdfunding.” Potemkino lanceerde voor de film “Welp” van Jonas Govaerts een succesvolle crowdfunding campagne waarmee de film extra financiering ophaalde, aldus Peter De Maegd. “Bovendien is de Belgische Tax Shelter een onmisbaar instrument om internationale producties naar hier te halen. Zeker in combinatie met lokaal talent en faciliteiten zoals de AED Studio’s bieden we hier sterke financiële en logistieke mogelijkheden”. Op dit moment is Potemkino met verschillende partners aan het praten om de financiering van het project af te ronden.

De opnames van de film in België starten op 19 oktober 2015. In de hoofdrollen vinden we Lara Rossi, Udo Kier en Tom Green en de regisseur is Timo Vuorensola.

Teaser: https://www.youtube.com/user/ironskyuniverse
War Bond video: https://www.youtube.com/watch?v=HXXWm2V6uR0 Iron Sky Facebook: https://www.facebook.com/ironsky?fref=ts Potemkino: https://www.potemkino.com

Synopsis

Twintig jaar na de gebeurtenissen uit Iron Sky is het leven op Aarde door een nucleaire oorlog vervallen in complete chaos. De voormalige Nazi-Maanbasis is het laatste toevluchtsoord van de overblijvers geworden. Maar ook de Maan wordt met de dag onstabieler, geteisterd door steeds sneller op elkaar volgende maanbevingen. Diep onder de Aardse woestenij ligt een kracht – de Heilige Graal - die hen misschien nog kan redden ... of die hen voor eens en voor altijd uit zal roeien. Hun laatste hoop is een groep van helden uit te sturen naar het diepste van de Holle Aarde om de Heilige Graal in handen te krijgen. Ze zullen het moeten opnemen tegen de Vril, een eeuwenoud van gedaante wisselende reptielenras en hun leger van dinosaurussen. Zo zullen ze eindelijk de waarheid te weten komen over de creatie van de mensheid!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: