In het voorjaar van 2016 komt de Italiaanse componist / pianist Ludovico Einaudi voor twee exclusieve concerten naar België. Hij zal de muzikale fijnproevers in De Roma (28 januari) en Paleis Voor Schone Kunsten (10 mei) verwennen met een staalkaart van zijn uniek talent.

De klassiek geschoolde Einaudi verwierf faam bij een breed publiek met zijn soundtracks voor films en televisieseries als ‘Intouchables’, ‘I’m Still Here’, ‘Doctor Zhivago’, ‘Acquario’ en 'This Is England'.

Daarnaast brengt hij met de regelmaat van de klok solo-albums uit waarbij hij zijn intrigerende composities met steeds wisselende bezettingen uitvoert. Voornaamste wapenfeiten zijn “I Giorni” (2001), “Nightbook” (2009) en “In A Time Lapse” (2013). Ter promotie van “In A Time Lapse” speelde Ludovico in zijn Milanees huis solo versies van enkele nummers van die plaat, die live via zijn YouTube kanaal verspreid werden. De critici loofden de dromerige pianostukken en georkestreerde soundscapes en riepen hem tot de waardige erfgenaam van Chopin, Satie, Glass en Reich uit.

Dit jaar verdeelde hij zijn aandacht tussen het “Taranta-project” - een cd die in mei verscheen waarbij hij zich samen met een aantal gasten door Zuid-Italiaanse muziek liet inspireren- en een nieuwe solo-cd die in volle productie is en eind november zal verschijnen.

Einaudi liet ons weten dat de muze zal bepalen met welke bezetting hij zijn nieuwe en klassieke composities op 28 januari en 10 mei zal vertolken. Van zodra hij het ons meldt, houden we jullie op de hoogte.

De voorverkoop voor deze unieke, hartverwarmende avonden is gestart.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ludovico Einaudi
Datum: 
28 januari 2016
Locatie: 
De Roma, Antwerpen

Reservatie:

Meer over