IZA heeft in 2012 een heel muzikaal traject afgelegd genaamd "Fountain In The City". Iedere maand heeft ze op een unieke locatie een "Silent Session" opgenomen met telkens een nieuw nummer, al die nummers samen vormden de basis van haar nieuwe album.

Op 15 maart stelt IZA ondersteund door 14 muzikanten haar nieuwe plaat voor de eerste keer voor aan het grote publiek in De Klinker in Aarschot en op 10/4 in het Depot (Leuven) – alle data zie wesite. De nummers zijn stuk voor stuk eerlijke songs welke balanceren tussen droom en realiteit. ‘FITC’ werd opgenomen eind 2012 in Sugarbeat Studio samen met Sam Janssens en het geheel wordt uitgebracht op Sugarbeat, het platenlabel van Anton Walgrave.

Iza is de naam waaronder Annelies (Isabelle) Tanghe in 2010 haar debuut ‘Picture of you’ uitbracht bij Sugarbeat. De eerste single 'Tell You in A Song', stond in de speellijsten van Radio 1, de singles 'Sunshine' en 'Friendly Fire' deden het uitstekend op Radio 2.
Humo’s Rock Rally: “Een zangeres-pianiste met een wonderlijk mooie stem die gewoon haar ding deed en wondermooie folkpopsongs bracht.”

Ze werkte in het verleden al samen met Anton Walgrave, Milow, Allan Muller, Aroma Di Amore en is regelmatig te gast bij de VRT Big Band.

Luister ter kennismaking naar “Snowy Mountaintops”: Met een swingende sixties-feel bezingt ze het lot van mens en planeet in crisis. Geen grote dramatiek, wel een stevige drum, een (h)eerlijk arrangement en een duidelijke boodschap. De clip kan je bekijken op: http://youtu.be/NrZ6v-7eSfY

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: