Dit najaar is Jan Verheyen ontrouw aan zowel zijn eerste liefde (film) als zijn minnares (televisie) en gaat hij vreemd – op de planken, nog wel.

De afgelopen maanden werkte hij in alle stilte aan een solo-voorstelling geïnspireerd op zijn boek ‘Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over film volgens Jan Verheyen’ (uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts) en na een aantal try-outs her en der in het Vlaamse land staat die voorstelling nu op punt.

LIGHTS ! CAMERA ! ACTION ! 100 jaar film in 100 minuten
is een persoonlijke reis door de geschiedenis van de film geïllustreerd met massa’s fragmenten, weetjes, verhalen, anekdotes en uiteraard ook ruime aandacht voor de Vlaamse film, een terugblik op Hollywood’s Golden Age, en een onderdompeling in de wilde en bizarre jaren ’60 en ’70.

‘Lights ! Camera ! Action !’ heeft als basis het filmboek van Jan Verheyen maar is ook schatplichtig aan bv. de documentaire ‘A Personal Journey Through American Films with Martin Scorsese’ en aan de roemruchte Nachten van de Wansmaak waarmee Verheyen al een paar keer de Lage Landen onveilig maakte.

Samengesteld uit gelijke delen nostalgie, oprechte verwondering, stand-up comedy en verrassende fragmenten, is ‘Lights ! Camera ! Action !’ een zeer toegankelijke voorstelling die niet alleen filmliefhebbers zullen kunnen smaken.

De voorstelling gaat in première op zaterdag 8 september op het Filmfestival Oostende en gaat daarna op tournee in nu al 47 (!) Vlaamse theaters en culturele centra.

Voor de volledige speellijst : www.kras.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: