Broadway. West-End. Musicals lopen er soms jaren. Vlaanderen kent een inhaalbeweging. Het genre wordt erkend. Acteurs en musici gooien zich. De affiches blinken. Eén van de ambitieuze innovators is het musicalgezelschap MinTh. Het werkt met bekende professionals en aankomend talent. Opgemerkte prestaties sieren hun palmares. Totaalspektakel, high level theatre, muzikale hoogstandjes -zonder subsidie-.

En nu: een nieuwe productie: Jekyll & Hyde. MinTh hoopt minstens te kunnen rekenen op uw sympathie, uw belangstelling, uw mondreclame en uw kracht in de media. De namen van Koen Crucke, Deborah De Ridder, Ann Lauwereins, Ildiko Van Dyck en Glenn Desmedt bieden alvast een sterke garantie.

Maar er is meer dan hun talent en de glamour van deze productie. "Jekyll & Hyde" is een klassieker in de literatuur, het theater en de film, al meer dan 130 jaar. Vanaf de publicatie van de diepzinnige horrorstory, ontsproten in het brein van de zonderlinge Schotse auteur Robert Louis Stevenson na een nachtmerrie.

“Dr. Jekyll and Mr. Hyde” werd honderden keren bewerkt tot film of toneelstuk. Frank Wildhorn en Leslie Bricusse bewerkten “Jekyll & Hyde” tot een musical. Hij ging in première in Houston, Texas in 1990, brak er alle box-office records en reisde door de VS tot hij in 1997 Broadway haalde. Het is die versie die MinTh verkoos. Een live orkest, beklijvende muziek, een authentiek decor, een uniek stemmenpalet in een geslaagde regie van Steve De Schepper.

Stevenson was gefascineerd door het symptoom van de gespleten persoonlijkheid. Zijn creatie Dr. Henry Jekyll is een gewaardeerd arts in het Victoriaanse Londen, die zich verdiept in het probleem van goed en kwaad. Het is zijn overtuiging dat beide in de aard van elke mens voorkomen. Kunnen deze twee naturen in de mens gescheiden worden ? Misschien wil u al even over deze vraag filosoferen. In elk geval, zoals u weet, treedt er een kwaadaardige schepsel op de voorgrond, Mr Edward Hyde, nauwelijks controleerbaar. Misdaden, een afschuwelijke moord, een zelfmoord volgen. Gruwel en emoties ten top. De aangrijpende verbeelding van het menselijk bestaan.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Jekyll & Hyde
Datum: 
Vanaf 14 april 2017
Locatie: 
Fakkeltheater, Antwerpen
Meer over