Vorige week maandag had de Vlaamse zangeres Jessy De Smet iets te vieren! Haar vrienden, familie en fans werden uitgenodigd voor de release party van haar best of album "The Ultimate Jessy" In Club Carré te willebroek. Het werd een geslaagde en muzikale avond.

Midden de jaren '90 werd ze als gezicht van The Mackenzie ft. Jessy één van de leading ladies binnen de toen wel heel straffe Belgische dance scene. Met ondertussen onsterfelijk geworden hitsingles als "Innocence", "Falling In Love" en "All I Need" baande ze zich een weg naar de top. Het album "Angel" won zelfs de TMF Award voor beste album in 1998.

Na nog enkele hitsingles aan de zijde van The Mackenzie werd het tijd voor iets nieuws. In een productie van Milk Inc's Regi verscheen het album "Rain" dat de hit "Look @ Me Now" voortbracht. Wat daarna volgde was een lange rit met heel wat samenwerkingen. Jessy dook de studio in met Mickey Modelle, wat haar met "Dancing In The Dark" een top 10 hit opleverde in Engeland, en ze werkte samen met o.a. DJ Sash, Verheyen & Vanvaeck, DJ Rebel, Linda Mertens (Milk Inc) en Michael Beltran.

Met zo'n verwezenlijkingen is het een grote vraag waarom platenfirma's de laatste jaren voorrang gaven aan andere bekende dance namen. Gelukkig werd Jessy opnieuw topprioriteit voor platenlabel Mostiko en verscheen recent ook al de nieuwe single "Angel"!

Op het feestje in de Carré werd duidelijk dat het menens is voor Jessy: she's back! Samen met een reeks dansers, haar gouden stem en in de aanwezigheid van enkele bekende vrienden, waaronder Linda van Milk Inc, Anneke Van Hooff, DJ Rebel en Dennis van Idool, blikte ze in een stomende set terug op een carrière van 16 jaar dance hits! Op het album "The Ultimate Jessy" staan ook vier nieuwe songs.

Het wordt tijd dat iedereen al deze hits herontdekt, een perfecte start om op verder te bouwen! Jessy, we enjoyed every hit and we're waiting for more!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: