Jett Rebel kondigde in januari 2016 aan dat hij 3 albums binnen één jaar zou uitbrengen. Op 22 januari 2016 verscheen het expirimentele album ‘Truck’, waarop hij alle instrumenten zelf inspeelde en opnam met een 4-track cassette recorder. In augustus, tijdens Lowlands, bracht hij het typische rock’n roll album 'Don't Die On Me Now’ uit, waarop hij zich voor het eerst in de studio liet bijstaan door andere muzikanten dan hijzelf. Alles werd live opgenomen.

Vandaag komt het 3de album “Super Pop” uit. Op het laatste album in dit drieluik houdt Jett Rebel weer stevig alle touwtjes zelf in handen en speelt alle instrumenten zelf. We horen hem scherper en frisser dan ooit te voren. Single ‘All The Way’ liet het eerste geluid horen van dit album, maar er is nog veel meer te ontdekken in de indrukwekkende one-man-show die dit album is.

Gisterenmiddag opende Jett zijn eigen tijdelijk museum in samenwerking met het Groninger Museum waar bezoekers zijn persoonlijke eigendommen, instrumenten, foto’s en bekende kledingstukken kunnen gaan bezichtigen. Vanavond sluit hij het Eurosonic festival af met een optreden in de Der Aa-kerk in Groningen. Het is tevens het 4de jaar op rij dat ESNS Jett boekt, wat op zich hoogst uniek is.

Je hoorde zijn nummer ‘Tonight’ de voorbije jaren al zeker eens voorbijkomen en sindsdien ontpopte deze Nederlander zich niet alleen tot een graag geziene gast in programma’s als ‘De Wereld Draait Door’, scoorde hij met de documentaire ‘Who the fuck is Jett Rebel?’ en werd hij gekroond tot de “koning van de Nederlandse festivals”. Ook in België staat de zanger op de radar als one to watch met al talloze festival- en live data doorheen Vlaanderen. Een eigenzinnige gesprekspartner is het minste wat je van Jett Rebel kan zeggen en er nog eens een muzikaal genie bovenop. Check bijvoorbeeld maar de vele coole covers die hij in DWDD of bij Giel op 3FM bracht! Op 4 februari verzilvert hij dit alles met een concert in de Ahoy (!) in Rotterdam.

Beluister het nieuwe album “Super Pop” op Spotify, Deezer en iTunes

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over