Op 10 november trokken ochtend-dj’s Raf Van Brussel en Alexandra Potvin de actie SOS Speelgoed op gang. Sindsdien werd radiozender JOE fm via hun website en het callcenter overspoeld met reacties van luisteraars die speelgoed wilden afstaan voor kansarme kinderen. Bijna 1000 Vlaamse gezinnen toonden zich bijzonder vrijgevig en trokken de afgelopen weken naar de 50 inzamelpunten om speelgoed te doneren.

Onverhoopt succes
SOS Speelgoed is daarmee een onverhoopt succes geworden. Er werd veel meer speelgoed ingezameld dan initieel verwacht werd.

Raf Van Brussel: “Toen we aan deze actie begonnen, hadden we echt geen idee waar we zouden eindigen. Het was hopen of er toch maar iemand speelgoed zou willen geven, maar als de Sint nu zou langskomen in ons overvol magazijn, zou zelfs hij jaloers worden (lacht)!”

De afgelopen week trokken alle JOE DJ’s de baan op met 3 vrachtwagens en legden hierbij maar liefst 3145,5 kilometer af om al het speelgoed te gaan ophalen. De SOS Speelgoedtocht leverde een gigantische en erg gevarieerde buit op, van playstations over fietsjes tot legoblokken. De populairste stukken bleken een 500-tal ballen, loopwagentjes, gezelschapsspelen en puzzels te zijn.

Alexandra Potvin: “We hadden op voorhand wel wat regeltjes opgesteld om ervoor te zorgen dat het echt om degelijk speelgoed zou gaan. En het moet gezegd, de Vlaming is echt zorgzaam, want het merendeel van het materiaal is in nagenoeg perfecte staat binnen gebracht! Hier gaan veel kindjes zeer blij mee zijn!”

Slotuitzending
Tijdens een feestelijke slotuitzending overhandigden Raf & Alexandra al het ingezamelde speelgoed aan de 12 goede doelen. Zij handelen op hun beurt de speelgoedactie verder af en zorgen ervoor dat alles bij de kinderen terechtkomt. Bovenop al het gedoneerde speelgoed werd ook nog eens € 10.000 aan speelgoed geschonken door een vrijgevige sponsor.

Voor mensen die nog graag iets zouden geven, of die vragen hebben over SOS Speelgoed, je kan nog altijd terecht op www.JOE.be met al je vragen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: