En Tatyana vergelijkt de markt met de supermarkt

Is het een goed idee om oude en vervuilende auto’s uit de stad te weren? Kan Joy Anna Thielemans een week zonder smartphone? Lukt het de undercoverreporter om het mobiele nummer van Jan Verheyen over te nemen? Waar koop je het goedkoopst je groenten: op de markt of in de supermarkt? En hoe weersbestendig is een opgooitent van Quechua? We zien het in Volt, op dinsdag 18 september op Eén.

Kan Joy Anna Thielemans een week zonder smartphone?
Actrice Joy Anna Thielemans is behoorlijk verhangen aan haar smartphone. Ze gebruikt hem dagelijks om sociale media te consulteren, om foto’s te nemen, om mails te lezen, om haar agenda aan te vullen, enz. Voor Volt gaat ze de uitdaging aan om het ding voor één week in te ruilen voor een klassieke GSM. U weet wel, zo eentje waar je enkel mee kan bellen en sms’en. De angst om zonder smartphone door het leven te moeten, heeft in de literatuur zelfs al een naam gekregen: nomofobie. Of het Joy Anna lukt om haar fobie te overwinnen, vertelt ze in de studio.

Kan Volt het mobiele nummer van Jan Verheyen kapen?
Bij verlies of diefstal van je GSM kan je best zo snel mogelijk je SIM-kaart laten blokkeren en er een nieuwe aanvragen. Op die manier vermijd je dat anderen op jouw kosten en in jouw naam gaan bellen en sms’en. Maar wat als iemand probeert dat in jouw plaats te doen en er met jouw mobiele identiteit vandoor gaat? Volgens de operatoren kan dat niet: wie een nieuwe sim-kaart wil, moet in de winkel zijn identiteit bewijzen. Volt doet de test: slaagt een undercover-reporter erin GSM-nummers van anderen te kapen? Zelfs dat van filmmaker Jan Verheyen?

Tent getest
De opgooitent. Ongetwijfeld een kanshebber voor woord van het jaar. Handige tentjes die, zo beweert de reclame van Quechua toch, in amper twee seconden gebruiksklaar zijn. En wat meer is: de tent is bestand tegen elk weertype. Straffe beweringen. Een reclametest dringt zich op.

Tatyana vergelijkt de markt met de supermarkt
Waar vind je de goedkoopste groenten en fruit, op de markt of in de supermarkt? Tatyana Beloy doet de test. Haar zoektocht begint op de veiling, waar zowel de supermarkt als de marktkramers hun aankopen doen. Maar wie biedt ze vervolgens het voordeligst aan de consument aan? En hoe verklaart men het prijsverschil?

Discussie: oude diesels uit 't stad
Vanaf 2016 wil Antwerpen een zogenaamde lage-emissiezone in de stad. Concreet: auto’s ouder dan 15 jaar mogen er dan niet meer in wegens te vervuilend. Vanaf 2020 worden de toegangsregels nóg strenger. Het doel is om de luchtkwaliteit en de leefbaarheid van de stad te verhogen. Maar niet iedereen draagt dat plan een warm hart toe. Is het wel de juiste manier om het probleem van luchtvervuiling aan te pakken? En treft de maatregel niet vooral arme mensen? Of is het een goede zaak dat er eindelijk stappen ondernomen worden? Het is de Volt-discussie van de week.

Volt: op woensdag om 20.40 u. op Eén., live ondertiteld via Teletekst 888.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: