In mei van dit jaar kondigden Kinepolis Group en Imax Corporation aan hun jarenlange samenwerking uit te breiden met een overeenkomst voor onder meer zes nieuwe IMAX-zalen in Europa en Noord-Amerika. De verbouwingen zijn inmiddels zo goed als overal afgerond en alle nieuwe IMAX-locaties zijn of zullen worden geopend in de komende dagen en weken.

De IMAX-zaal die deel uitmaakt van Landmark Cinemas’ Waterloo bioscoop, in Ontario, Canada, was de eerste om de deuren te openen, op 7 oktober jongstleden. IMAX Luik, in België, zal open zijn voor publiek vanaf 13 oktober, IMAX Kirchberg in Luxemburg vanaf 18 oktober, IMAX Nîmes in Frankrijk vanaf 19 oktober en IMAX Madrid (Spanje) vanaf 20 oktober. ‘Taylor Swift: The Eras Tour’ en ‘Killers of the Flower Moon’ van Martin Scorcese zullen als eerste voorstellingen worden vertoond en bioscoopgangers de meest intense filmervaring ter wereld bieden. Tot slot wordt de nieuwe IMAX-zaal van MJR Southgate (VS) geopend op 9 november met de release van ‘The Marvels’.

Locatie

Openingsdatum

IMAX Waterloo (Landmark Cinemas Waterloo, Ontario, Canada)

7 oktober 2023

IMAX Luik (Kinepolis Luik, België)

13 oktober 2023

IMAX Kirchberg (Kinepolis Kirchberg, Luxemburg)

18 oktober 2023

IMAX Nîmes (Kinepolis Nîmes, Frankrijk)

19 oktober 2023

IMAX Madrid (Kinepolis Ciudad de la Imagen, Spanje)

20 oktober 2023

IMAX Southgate (MJR Southgate, Michigan, VS)

9 november 2023

Deze openingen brengen de teller van IMAX-zalen uitgebaat door Kinepolis Group op 13 locaties, waarvan zes in Europa, zes in Canada en één in Michigan, VS.

Alle nieuwe locaties zijn uitgerust met IMAX Laser, een nieuwe generatie laserprojectie en een meerkanaals-geluidssysteem dat uniek is voor IMAX-zalen. IMAX Laser is speciaal ontwikkeld om kristalheldere, levensechte beelden en nauwkeurig geluid te leveren voor een ongeëvenaarde filmervaring. Het onderscheidt zich door een baanbrekend 4k-laserprojectiesysteem met een nieuwe optische motor, speciaal ontworpen lenzen en een reeks gepatenteerde technologieën die zorgen voor helderdere beelden met een hogere resolutie, een dieper contrast en het breedste kleurengamma, exclusief voor IMAX-schermen.

“Deze overeenkomst met IMAX toont ons engagement om te blijven investeren in de ultieme filmervaring, waardoor meer filmliefhebbers de kans krijgen om films in IMAX te bekijken”, aldus Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group. “Filmbezoekers verwachten in toenemende mate premium filmervaringen en we weten van onze klanten dat IMAX in alle opzichten aan die verwachtingen voldoet.”

“IMAX is verheugd haar aanwezigheid uit te breiden in verschillende landen en ook de allereerste IMAX-zaal in Luxemburg te openen", zegt Giovanni Dolci, Chief Sales Officer bij IMAX. "Het is de volgende stap in onze langetermijnsamenwerking met Kinepolis, die blijft investeren om hun klanten wereldwijd de best mogelijke bioscoopervaringen te bieden."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over