Het KlaraFestival blaast dit jaar tien kaarsjes uit en dat zullen de Klara-luisteraars geweten hebben. De Klara-presentatoren en -medewerkers slaan de handen in elkaar om alle festivalconcerten live uit te zenden en uitgebreid tekst en uitleg te geven bij het programma.

Zonder Klara zou er geen KlaraFestival zijn. De jongste jaren werd de band tussen de radiozender en het festival nog verder versterkt met als resultaat een heus omroepfestival. Klara covert het integrale festival met een aangepaste programmering. Werner Trio bijt de spits af op de openingsdag (15 maart) met een live-aflevering van Trio vanuit de Foyer van De Munt. Ook op 22 maart ontvangt hij er zijn gasten voor een live publiek. Telkens van 12 tot 13 uur.

Klara zendt alle concerten live uit in KlaraFestival live vanaf 19 uur en herhaalt de beste fragmenten de dag erop in KlaraFestival Best of (13-17 uur), waarin ook een aantal legendarische festivalmomenten van het afgelopen decennium de revue passeren. In KlaraFestival Curated By (maandag-donderdag 18 – 19 uur en zaterdag 18 – 20 uur) zorgen de artiesten van het KlaraFestival voor een aangepaste playlist. In KlaraFestival Late Night tenslotte krijgen de luisteraars een aantal historische en experimentele momentopnamen voorgeschoteld.

Samenwerking met MuntPunt

Nieuw dit jaar is de samenwerking tussen Klara en MuntPunt voor een gezamenlijke uitwerking van Club Midi in het auditorium van het Brusselse MuntPunt. Club Midi is een spannende reeks intieme radioconcerten, gepresenteerd door sopraan Liesbeth Devos en hoboïst Piet Van Bockstal. Dagelijks vanuit het auditorium van MuntPunt en live op Klara van 12 tot 13 uur.

Pompidou (maandag - donderdag 17 tot 18 uur) en Happy Hour (vrijdag 17-19 uur) gaan dan weer live vanuit een speciaal door Robbrecht & Daem ontworpen mobiele studio aan MuntPunt.

KlaraFestival op Klara: vanaf zaterdag 15 maart tot en met zaterdag 29 maart, dagelijks op Klara. Slotconcert op maandag 31/3 in Maestro (14-17 uur)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: