Deze week houdt de Komen Eten-trein halt in de volgende stations: in Machelen bij Fauve, in Neeroeteren bij Didier, in Kaulille bij Paul en de week wordt afgesloten in Wilrijk bij Molly.

Fauve uit Machelen: Maandag 18 februari
De 25-jarige Fauve uit Machelen is als vrouw werkzaam in een echte mannenwereld. Met een bediendenstatuut controleert ze werven in de bouwsector. Als frisse verschijning en blitse jongedame kan ze gelukkig goed om met mannen en hun aandacht. Fauve is Frans voor ‘wild beest’, en ze heeft haar naam niet gestolen. Ook in de keuken gaat Fauve flink te keer, en als de pittige scampi diabolique op haar Komen Eten-menu een weerspiegeling van haar karakter zijn, beschikt ze over een flinke dosis temperament. Nochtans, het moederschap heeft Fauve erg gekalmeerd. Zo beseft ze nu het belang van gezonde voeding voor haar kindje en voor zichzelf. Vandaag is het de eerste keer dat ze voor een groot gezelschap kookt. Daarbij spelen vooral de porties haar parten. Fauves grootste angst is immers dat haar Komen Eten-gasten met honger van tafel zouden gaan.

Dieter uit Neeroeteren: Dinsdag 19 februari
Didier (45) uit Neeroeteren is testpiloot en 4x4-instructeur. Hij is vast van plan het goede uit al zijn Komen Eten-gasten en uit zichzelf te halen deze week. Didier streeft ernaar zo stressloos mogelijk door het leven te gaan, en de gigantische zwemvijver in zijn tuin doet op dat vlak ongetwijfeld een flinke duit in het zakje. Verder heeft hij een passie voor Franse oldtimers. Zo staat er bijvoorbeeld een Deux Chevaux’ke en een Méhari in zijn garage. Didiers Komen Eten-menu is erg barbecue-georiënteerd: als voorgerecht gegrilde kingkrabpoten en als hoofdgerecht evenzeer gegrilde Angusbeef. Didier laat zijn creativiteit niet inperken door recepten, koken gebeurt bij hem met een naar nonchalance neigende jovialiteit. Geen maatbekers of kookboeken voor Didier, gezelligheid laat zich namelijk niet in regeltjes gieten!

Paul uit Kalille: Woensdag 20 februari
De 68-jarige Paul is na vele omzwervingen in het Noord-Limburgse Kaulille beland. In zijn leven is hij maar liefst 42 keer verhuisd. Paul heeft de Nederlandse nationaliteit, en beschikt bijgevolg over de zelfverzekerdheid en kritische blik die daarbij geleverd worden. Hij is ook streng voor zichzelf: van begin tot einde moet alles pico bello in orde zijn. Paul wil deze Komen Eten-week kost wat kost als winnaar afsluiten, hij gelooft niet dat een deelnemer aan dit programma die drang niet zou hebben. Zijn menu heeft Paul als francofiel volledig in de taal van Molière opgesteld. Zijn hoofdgerecht, filet de porc avec sauce luculus, doet waarschijnlijk bij weinige Komen Eten-kijkers een belletje rinkelen, maar dat is volstrekt normaal. Paul heeft de saus namelijk zelf uitgevonden, en is enkel voor Komen Eten bereid om zijn grote geheim te onthullen...

Molly uit Wilrijk: Donderdag 21 februari
De bruggepensioneerde Molly (62) uit Wilrijk supportert voor haar recreatief voetballende man. Ze is zonder enige twijfel een erg sociaal iemand, die graag contact heeft met de mensen. Molly heeft de vaste en vreemde gewoonte om elke avond mokka-ijs te eten. Toch maakt ze in Komen Eten een uitzondering, want op haar menu is geen mokka of ijscrème terug te vinden. Wel serveert ze huisgemaakte chocoladecake met rode bosvruchten. De verwachtingen zijn vanavond bijzonder hoog gespannen. En dat heeft gevolgen voor Molly: de stress slaat plots onherroepelijk en ongenaakbaar toe, met alle gevolgen van dien. Bovendien blijkt dat een van haar Komen Eten-gasten geen wild lust, en dat terwijl Molly een lekker stukje ree op tafel wil toveren vanavond. Paniek?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: