Twee jaar na hun vorige album Trail en een succesvolle Europese tournee, staat het Belgische duo KOWARI op het punt opnieuw toe te slaan met hun nieuwe album Memento, dat - vrijdag 26 april - verscheen.

Op hun tweede album nemen Damien Chierici (viool, programmering) en Louan Kempenaers (piano, programmering) ons mee op een muzikale reis waar moderne elektronica zich vermengt met een diepgaande uitnodiging om zichzelf te overtreffen. De tien nummers op Memento zijn het resultaat van hun klassieke opleiding en hun rijke en gevarieerde ervaring in de Belgische pop/rock-scene. Ze werden nauwgezet opgebouwd tussen de knusse muren van hun thuisstudio's, die ware laboratoria van ideeën zijn geworden.

Terwijl hun vorige album voornamelijk instrumentaal en downtempo was, wordt het universum van KOWARI op Memento verrijkt met epische koren, organische drums, bedwelmende loops en aanhoudende electrobeats. Het album bevat met Juliette Bossé, leadzangeres van de groep RIVE, en folkartieste BENNI, ook bijzonder intrigerende samenwerkingen.

Damien en Louan drukken hun verlangen uit om muziek te maken die de ziel raaktzonder intellectueel te zijn: “Er is niets cerebraal aan de muziek van KOWARI. We theoretiseren niet. Als we spelen, vergeten we de bagage die we op de academiebanken hebben verzameld. We houden meer vast aan onze gevoelens."

Twee jaar na hun debuutalbum Trail en een Europese tournee van vijftig concerten, is de Belgische band KOWARI terug met een nieuw project Memento. Dit tweede album van Damien Chierici (viool, programmering) en Louan Kempenaers (piano, programmering) is moderne elektronica, een ode aan reizen en loslaten. Downtempo en hoofdzakelijk instrumentaal op Trail, wordt KOWARI's universum deze keer verrijkt met pakkende achtergrondzang, hypnotiserende organische drums, bedwelmende loops en grootse electrobeats. "Het KOWARI-DNA dat we op Trail hebben ingeprent is er op Memento nog steeds," leggen Damien en Louan uit.

TOURDATA IN 2024

  • 14.06.24 @ Le Popup du Label, Parijs
  • 22.06.24 @ Fête de la Musique, Brussel
  • 10.07.24 @ Gent Jazz, Gent
  • 19.07.24 @ Dour Festival, DOUR
  • 12.10.24 @ Reflektor, Luik
meer data tba

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over