Sarah Gommers

Mijn muzikale ervaring loopt parallel met de evolutie van K’s Choice, ik was één van hun eerste fans, heb hen weten jumpen van onbekend naar wereldsterren met “Not an Addict”, heb hun laatste concert backstage meegemaakt in het Concertgebouw van Brugge, heb hen weten terug samenkomen met "Echo Mountains" en mocht nu hun CD-release van “The Phantom Cowboy” meemaken in de Zappa te Antwerpen. Eén langzin om mijn vreugde uit te drukken dat ze er nog steeds zijn en dat ze de bocht terug hebben genomen naar pure rockmuziek.

Jan Dauw Kroeske van de "2-meter-sessies"

Ik was nog nooit in de “Zappa" geweest en had eerlijk gezegd wel iets meer verwacht dan een veredelde parachiezaal. Maar dat mocht de pret niet bederven want we kregen eerst een videoprojectie te zien met als presentator niemand minder dan Jan Douwe Kroeske. Hij vertelde over 20 jaar "2 meter”-sessies op de Nederlandse televisie en hoe, ook hij, een rode draad kon trekken tussen zijn muzikale ervaringen en die van K’s Choice.

Er zijn ondertussen ongeveer 1560 sessies opgenomen en K’s Choice was er regelmatig bij. We konden zien hoe de piepjonge Sarah en Gert in 1995 “Not an Addict” brachten. Jan Dauwe vertelde dat ze even later op Pinkpop waren opgemerkt door Morrissey en dat deze hen vroegen om mee te gaan touren in Amerika. En de trein was vertrokken voor K’s Choice. Het is één van de weinigen Belgische groepen die het echt hebben gemaakt over de grote plas.

K's Choice op video-fragmenten over een periode van bijna 20 jaar

Er was speciale aandacht voor een sessie op 30 april 1998 in het Zuiderpershuis te Antwerpen toen het hele opnameteam van Nederland naar hier was gekomen om K’s Choice op te nemen met strijkers en het memorable “God in My Bed”. Dan volgde een fragment van een sessie toen ze goud hadden gekregen voor “Almost Happy” in een setting met zeildoeken. En na de solo-projecten werden ze terug uitgenodigd om hun nieuwe album “Echo Mountains” te presenteren in de “2 meter”-sessies.

Vette muziek met een vette smile

Genoeg video en tijd voor een live-interview. Wat grapjes over de kapsels en petjes van Sarah en over een song opgedragen aan de vader van broer en zus. Ze hadden het beloofd, "als we terugkomen met K’s Coice, dan zal het anders zijn" en dit vertelden ze met een vette smile. En het was niet alleen een vette smile maar ook “vette muziek” die ze brachten, helemaal terug in de pure rock, wel met de nodige Amerikaanse invloeden maar so what … ze zijn terug en hoe !!

Aangezien het album nog niet te beluisteren was online, was het moeilijk om elk nummer te benoemen dat ze speelden. Het album kwam pas officieel uit op 24 april 2015 en wij kregen een selectie te horen want Sarah zei dat ze nog enkele nummers moesten oefenen alvorens deze live te kunnen/willen brengen. De nummers die er zeker bij waren : “As Rock and Roll as its Gets”, “Private Revolution”, “The Phantom Cowboy” en “Bag full of Concrete”.

Het werd een korte set van ongeveer 40 minuten (met vele gitaren-wissels) en als bisnummers kregen we enkele classics van hen met “Everything for Free” en “Not an Addict”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
K's Choice
Datum: 
22 april 2015
Locatie: 
Zappa, Antwerpen
Meer over