Laatste openbaar concert Compagnons De La Chanson op 12.07.13 op de grote markt in Leuven

Na 50 succesvolle concerten in Vlaanderen is de productie Compagnons De La Chanson met Marijn Devalck, Johny Voners en Freddy Birset aanstaande vrijdag voor het laatst in het openbaar te zien tijdens Beleuvenissen op de grote markt. Na Leuven is deze productie enkel nog beschikbaar voor privéconcerten voor verenigingen en voor besloten bedrijfsevenementen.

Marijn Devalck, Johny Voners en Freddy Birset brengen een bloemlezing van de mooiste Franse liedjes van oa. Gilbert Bécaud, Charles Aznavour en Joe Dassin. Zij worden begeleid door het CDLC jazzcombo olv. DIRK VAN DER LINDEN, piano, gitaar, koorzang met JEAN VAN LINT, contrabas, koorzang en JEAN-PHILIPPE KOMAC op percussie.

De nieuwe muziektheaterproductie Compagnons De La Chanson d'amour is voor het eerst te zien op 14 augustus 2013 in het kusttheater in Blankenberge. Hier vervoegt de briljante zangeres Ariadne Van den Brande de drie oude meesters en staat het liefdeslied centraal in een swingend theaterconcert.

Festivalpremière Ariadne & la belle équipe
Nu vrijdag 12 augustus kan je in Leuven de festivalpremiére meemaken van Ariadne & la belle équipe op het Mathieu de Laeyensplein. Beleuvenissen staat dan in het teken van het Frans chanson en laat het beste zien wat Vlaanderen op dat gebied in huis heeft.

Ariadne van den Bradne neemt ons mee terug naar bruisende en woelige tijden. Een magisch zwart-wit foto-album uit Saint-Germain-des-Près met liedjes ontsnapt uit de dromenfabriek van de Franse cinéma: soms teder, soms triest en af en toe rauw als de straat:
Trois petites notes de musique (Juliette Gréco)
La chanson des vieux amants (Jacques Brel)
Valse jaune (Boris Vian)
Barbara (Jacques Prévert)
Que reste-t-il de nos amours (Charles Trenet)

La belle équipe is geen ijdel woord.
Ariadne laat zich bijstaan door 4 topmuzikanten:
BART VAN CAENEGEM, piano
JOKKE SCHREURS, gitaar
ARNE VAN DONGEN, contrabas
GWENAËL MICAULT, accordeon

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: