Vanaf maandag 6 februari 2017 trekt chef Sofie Dumont naar Mechelen. Daar kookt ze een hele week gluten- en lactosevrij met radiopresentatrice en sinds kort ook yogalerares, Eva Daeleman. Een heuse uitdaging voor Sofie, maar één die ze met beide handen grijpt. Tijdens de week kookt Sofie ook met de zussen van Eva, Emma en Ella, die als drie druppels water op elkaar lijken!

Maandag 06/02 starten Sofie en Eva de week met een salade van geroosterde peren, een perfecte, lichte maaltijd voor na een yogasessie.

Eva kookt dagelijks vers, maar er is één ding dat telkens mislukt: soep. Dinsdag 07/02 gaat Sofie back to basic met een simpele, maar lekkere juliennesoep met seizoensgroenten en krokant geroosterde spruiten. Grootmoeders keuken op zijn best. “Slurpen is toegestaan!”, zegt een verlekkerde Eva.

Weer of geen weer: woensdag 08/02 koken Sofie en Eva buiten. Ook Eva’s zussen Ella en Emma trekken mee de tuin in voor een stoofpotje met kokkels en spek, bereid op de barbecue. Het perfecte gerecht om tijdens de koude dagen je handen aan te verwarmen!

Donderdag 09/02 slaan Eva en Sofie aan het bakken. Ze gaan voor een Britse afternoon tea met gluten- en lactosevrije scones, belegd met gegrilde appels en gerookte paling. Eva’s beste vriendin Evi Renaux komt meeproeven van het resultaat.

Het beste recept heeft Sofie voor het laatst bewaard. Eva is verzot op chocolade en pinda's, dus dat vraagt om homemade snickers. Een verantwoorde lekkernij om op vrijdag 10/02 de week mee af te sluiten. “Als mijn wangen binnenkort wat boller staan, dan weet je hoe het komt”, lacht Eva.

OP HET MENU

  • Maandag 06/02: Slaatje met geroosterde peren
  • Dinsdag 07/02: Juliennesoep met gegrilde spruiten
  • Woensdag 08/02: Stoofpot van kokkels met spek en boerenkool
  • Donderdag 09/02: Glutenvrije scones met gegrilde appel en gerookte paling
  • Vrijdag 10/02: Homemade snickers

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: