Prins Laurent bezoekt Art of the Brick tentoonstelling in Brussel

Einde november 2013 opende de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya de expo The Art of the Brick in Brussel. Over een oppervlakte van meer dan 1.300 m2 stelt de tentoonstelling The Art of the Brick driedimensionale objecten voor,  ontworpen met meer dan 1 miljoen LEGO® bouwsteentjes.  

The Art of the Brick telt onder zijn verbazingwekkende en onverwachte creaties onder andere interpretaties en reconstructies van wereldwijd gekende kunstwerken, zoals « De Denker » van Rodin, de « Venus van Milo », « De Schreeuw » van Edvard Munch. Op andere locaties van de tentoonstelling komt de bezoeker oog in oog te staan met het noordelijke rozetvenster van de kathedraal van Chartres, een Boeddha of andere reusachtige beeldhouwwerken zoals het skelet van een T-Rex dinosaurus van bijna 6 meter lang, waarvoor 80.020 blokjes nodig waren. Voor de tentoonstelling in de Beurs van Brussel ontwierp Nathan Sawaya zelfs … een Manneken-Pis !

Vandaag werd er een nieuw kunstwerk voorgesteld, niet aan de hand van Nathan Sawaya, wel ontworpen en gemaakt door OLBC, de Overpelt Lego Builders Club. Marco Segers , Alex Rens en enkele leden van de club bouwden één jaar lang aan het Koninklijk Paleis. Ze hadden hiervoor 150.000 blokjes nodig. Het is de allereerste keer dat dit kunstwerk tentoongesteld wordt. Marco “ik hou ervan om architecturale dingen na te bouwen in Lego en het Koninklijk Paleis leek me een mooie uitdaging.”  Vanaf vandaag kunnen bezoekers van The Art of The Brick ook het Koninklijk Paleis bewonderen. Prins Laurent kwam deze ochtend vroeg het kunstwerk als eerste bekijken en zag dat het goed was.

Meer over Art of The Brick in Brussel

Tot 21 april 2014 verwelkomt de Beurs van Brussel de kunsttentoonstelling THE ART OF THE BRICK®, die uniek is in haar soort. Ze stelt 76 grandioze en fascinerende kunstwerken voor die gemaakt zijn met de beroemde LEGO® blokjes. Al deze wondermooie bouwsels zijn ontsproten aan de levendige verbeelding van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya. De tentoonstelling, die bedoeld is voor een breed publiek, trok al meer dan 1,5 miljoen bezoekers in Noord-Amerika, Australië, Azië en het Midden-Oosten en wordt nu in Brussel voor de eerste keer voorgesteld in Europa. Sinds de start van de tentoonstelling in Brussel einde november 2013, telt de expo al bijna 100.000 bezoekers. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: