In 1782 verscheen in Frankrijk de ‘perverse’ briefroman ‘Les liaisons dangereuses’ van Choderlos de Laclos. De schrijver wilde de onzedelijkheid van zijn tijd hekelen en beschreef in zijn boek de duivelse verleidingskunsten van burggraaf de Valmont en markiezin de Merteuil. Hij veroorzaakte er een groot schandaal mee. Zeven jaar later zou het ancien régime - waar hij de ondergang van had voorspeld - ten onder gaan: de Franse Revolutie brak uit. Antje De Boeck en Peter Schoenaerts brengen hun eigen bewerking van dit klassieke en tijdloze meesterwerk.

In 2010 creëerden Antje en Peter de aangrijpende theaterproductie ‘Dossier: Ronald Akkerman’, over de relatie tussen een verpleegster en een terminale jongeman. Die voorstelling brachten ze meer dan veertig keer, in het hele land. De samenwerking verliep zo goed dat ze besloten samen een nieuwe productie te gaan maken. Dat werd ‘Liaisons dangereuses’.

Antje De Boeck werd bij het grote publiek bekend dankzij de film ‘Daens’ (1993), die genomineerd werd voor de oscar van beste buitenlandse film. Twee jaar later speelde ze de hoofdrol in de film ‘Manneken Pis’. Voor beide prestaties ontving ze de Joseph Plateau Prijs als beste Belgische actrice. Naast films en televisiewerk (o.a. ‘Kulderzipken’, ‘Terug naar Oosterdonk’, ‘Stille Waters’) is Antje ook altijd erg actief geweest in het theater.

Peter Schoenaerts studeerde Taal- en Letterkunde in Leuven en Oxford en volgde een drama-opleiding aan de American Academy of Dramatic Arts in New York. Peter maakt geregeld theaterproducties voor anderstaligen die Nederlands leren. Naast acteur is hij taalexpert bij de Nederlandse Taalunie en eindredacteur bij het weekblad Humo.

Meer informatie vindt u op de website www.liaisons-dangereuses.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Liaisons Dangereuses
Datum: 
3 en 4 april
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over