Liam Gallagher releaset de eerste single uit zijn derde studioalbum 'C'MON YOU KNOW' dat verschijnt op 27 mei. Liam brengt de nieuwe single voor het eerst live tijdens de BRIT Awards aanstaande dinsdag.

'Everything's Electric' belooft de meest in het oog springende samenwerking van 2022 worden. Het nummer is geschreven door Dave Grohl (die ook drumt) en producer Greg Kurstin (meervoudig GRAMMY Award- en Ivor Novello-winnaar). Liam en Dave ontmoetten elkaar jaren geleden voor het eerst toen de Foo Fighters met Oasis op tournee waren. Sindsdien hebben ze een wederzijdse bewondering en doorheen de jaren circuleerden steeds meer geruchten over een mogelijke samenwerking tussen het tweetal.

Liam wilde een song die de donderende dynamiek van Beastie Boys' 'Sabotage' wist te verenigen met de spanning en het gevaar van 'Gimme Shelter' van The Rolling Stones - en dat is ook wat ze bereikt hebben. Met rauwe, ritmische frasering komt Liam's iconische snauw dicht in de buurt van rappen en die punk-meets-hip-hop aanval wordt onderstreept door een onstuimige bas. Ondertussen brengen een slidegitaar, pianobloesems en Liam's spookachtige achtergrondzang een eerbetoon aan misschien wel het mooiste moment van The Stones.

Beluister 'Everything's Electric'

OVER LIAM GALLAGHER

'Everything's Electric' is een passende, grootse introductie tot Liam's langverwachte album 'C'MON YOU KNOW'. Zijn vorige soloalbums, 'As You Were' (2017) en 'Why Me? Why Not.' (2019), gingen beide direct naar #1 in de UK Official Album Chart, net als zijn 'MTV Unplugged' plaat uit 2020. Liam's solocarrière is een opmerkelijke opleving geweest die hem opnieuw neerzette als iconische artiest bij een hele nieuwe generatie fans.

Deze zomer zal Liam zijn grootste solo shows tot nu toe spelen. Na de verkoop van 160.000 tickets voor twee avonden in Knebworth Park in een paar uur tijd, werden er nog meer grote outdoor shows bevestigd in Manchester, Belfast en Glasgow.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over