Nog voor de aanvang van haar reeks optredens komende maand kondigt Lianne La Havas alweer haar terugkeer naar Nederland aan, met twee concerten in 2016. Op 29 februari treedt de Britse folk- en soulzangeres op in het Concertgebouw in Amsterdam en op 19 maart in 013, Tilburg. De kaartverkoop start vrijdag 13 november om 10:00 uur.

De Britse singer-songwriter Lianne La Havas brak in 2012 wereldwijd door met haar debuutalbum Is Your Love Big Enough. Het album, met hits als Lost&Found, Forget, en Is Your Love Big Enough, stond in Nederland en het Verenigd Koninkrijk op de derde en vierde plaats in de hitlijsten en werd uitgeroepen tot ‘Album of the Year’ op iTunes. Hierop volgde een wereldwijde tour, samenwerkingen met onder andere Prince en Alt-J, en optredens op onder meer Glastonbury Festival en Isle of Wight Festival.

Op 31 juli 2015 kwam het tweede album van de Britse zangeres uit in Nederland en behaalde meteen de eerste positie in de album charts. Het album Blood (met de hit What You Don't Do) , geïnspireerd door Lianne’s Jamaicaanse en Griekse roots, combineert elektronische beats met invloeden uit de R&B, doo-wop, reggae en gospel, en richt zich op thema’s als liefde, relaties en identiteit. Bekijk de nieuwe video voor Green & Gold, haar meest recente single en samenwerking met Jamie Lidell: https://youtu.be/qnogG7IMj8o

Afgelopen jaar stond Lianne La Havas nog op het North Sea Jazz Festival en trad ze ook op Lowlands op in een overvolle Heineken tent. Aanstaande donderdag treedt Lianne op in De Oosterpoort om vervolges haar reeks concerten te vervolgen in Paard van Troje (uitverkocht), TivoliVredenburg (uitverkocht) en Paradiso (uitverkocht).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lianne La Havas
Datum: 
29 februari 2016
Locatie: 
013, Tilburg

Reservatie:

Meer over