Op 23 oktober brengt Lisbeth List samen met Frank Boeijen, Jackobond en Lucas Van den Eynde het muzikale verhaal over haar verbinding met Ramses Shaffy in Theater Elckerlyc.

Liesbeth List, eeuwig verbonden op het podium met Ramses Shaffy nam het album ECHO op als getuigenis van die verbinding tussen haar en Ramses. Op het album staan ook enkele duetten die ze vroeger samen met Shaffy deed, maar nu met Frank Boeijen. Op 23 oktober geeft Lisbeth een eenmalig concert in België, in Theater Elckerlyc. Ook Frank Boeijen, Jackobond en Lucas Van den Eynde zijn dan van de partij.

Over de band tussen Liesbeth List en Ramses Shaffy zijn vele hoofdstukken geschreven. De levens van Ramses Shaffy en Liesbeth List waren decennia lang met elkaar verbonden, totdat Ramses in 2009 overleed. Nadat Liesbeth in 2013 het Ramses Shaffy nummer ‘Ik Denk Over Je Na, Amsterdam’ opnam voor het tribute album ‘Leef!’, kwam de vraag van Shaffy’s oud-manager Menno Timmerman of ze ooit wel eens iets van zijn repertoire had vertolkt. “Ik heb daar gewoon nooit eerder aan gedacht. Het is moeilijk om de stem van Ramses los te horen van de door hem vertolkte songs”, aldus Liesbeth List.

Doordat zij een geheel eigen draai wist te geven aan haar bijdrage voor het aan Ramses opgedragen verzamelalbum, opende dat haar eigen ogen en durfde ze het aan om een aantal nummers van Ramses Shaffy te selecteren en op te nemen. Deze zijn nu verzameld op het album ‘Echo’. Het repertoire is puur gekozen op tekst: “het moet ook over mij kunnen gaan.” Op ‘Echo’ staan ook een paar bijzondere samenwerkingen en Ramses Shaffy is zelf ook te horen op het album. De duetten die ze vroeger met Shaffy zelf deed zijn nu gedaan met Frank Boeijen (‘Duet’ en ‘We Verschillen Niet’) en Peter van Benthem (‘Samen’). Een andere opvallende samenwerking is met rapper Typhoon op het nummer ‘Ik Betaal’. Een eerlijk en direct album.

Naar aanleiding van dit album geeft Liesbeth List een eenmalig concert in België.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Liesbeth List in concert
Datum: 
vrijdag 23 oktober 2015- 20 uur
Locatie: 
Theater Elckerlyc, Antwerpen
Meer over