Alweer een straffe primeur: ARSENAL presenteert hun nieuwe sound via één exclusieve zomerfestivalshow op zaterdag 12 augustus! Het wordt een gedenkwaardige dag, want tekenen eveneens present: het Franse wonderduo AIR, dance-maestro’s LEFTFIELD (die het legendarische meesterwerk LEFTISM integraal komen spelen) én J.BERNARDT, het solo project van Balthazar frontman Jinte Deprez. Al zeggen we het zelf: killer line-up!

Tickets voor deze dag zijn vanaf nu te koop. Twee weken terug werd reeds MILLIONAIRE online aangekondigd, zij vervoegen de line-up van 4 augustus met PIXIES en BLACK BOX REVELATION. Meer nieuwe namen volgende week!

Ook 10-dagen combitickets, tickets voor andere dagen, drankvouchers, nachtbustickets en campingtickets koop je via www.lokersefeesten.be

Elke avond veilig naar huis met de Lokerse Feesten Nachtbus!

Vertrek vanuit Lokeren om 02.45 uur vanaf stelplaats De Lijn (aan NMBS station Lokeren, 5 à 10 min wandelen van het festivalterrein) voor maar 7,50 euro naar:

  • Sinaai, Belsele, Sint-Niklaas en Beveren
  • Zele, Berlare, Schoonaarde en Dendermonde
  • Zeveneken, Lochristi, Sint-Amandsberg en Gent
  • Waasmunster, Hamme, Temse en Bornem
  • Antwerpen (Berchem)

Alle info en reserveren via www.lokersefeesten.be

Air

Het ideale uur om Air te programmeren is wellicht het tijdstip dat zaterdagnacht en zondagochtend elkaar in de verliefde ogen kijken. De adrenaline van het feesten zit nog in je, maar stilaan snak je naar rust en naar een hemelse melodie om die rust te begeleiden. Dat is nu eenmaal de kracht en charme van Air, met al hun elektronica en effecten creëren ze een sound die zowel organisch, bloedmooi als zweterig opwindend is. Omdat er om half vijf ’s ochtends geen groepen meer spelen op ons podium nodigen we Air op zaterdagavond uit, waar ze met hun betoverende hits wat ons betreft voor het orgelpunt van de Lokerse Feesten, editie 2017, zullen zorgen. Met ‘Sexy boy’, ‘Kelly watch the stars’, ‘All I need’ (alle drie uit “Moon safari”, één van de ijkpunten van de jaren 90, dit jaar 19 jaar oud!), ‘Playground love’, ‘Cherry blossom girl’, ‘Surfing on a rocket’ en ‘How does it make you feel?’ hebben ze alvast genoeg zoets op de menukaart om u van een week energie en euforie te voorzien. Bovendien voelt luisteren naar meesterwerken als “Moon safari”, “The virgin suicides” of “Talkie walkie” aan als bladeren in oude fotoalbums, die je pagina na pagina of song na song verzekeren van fraaie herinneringen of tintelende hartsprongetjes. Het is koffiedik kijken wat de toekomstplannen van Air betreft dus hun concert op zaterdag 12 augustus mislopen zou een miskleun kunnen zijn waarover u achteraf niet bij ons moet komen klagen.

Leftfield

Wie herinnert zich de jaren 90 nog? Van grunge naar skatepunk. Van acid jazz tot big beats. Van Bristol tot Aphex, van Radiohead naar Björk. Van Wu Tang tot nu-metal, en Noel Gallagher zwaaide met één hand met de Union Jack, om met zijn ander hand iemand van Blur zijn middelvinger te tonen. En dan, halfweg dat prettig decennium, was daar plots “Leftism” van Leftfield. En heel de muziekwereld slaakte een zucht van afgunst. Het duo Neil Barnes en Paul Delay schonk de wereld mokerslagende house met een touch of Jamaica en bevond zich qua coolness prompt op de top van de ijsberg. Wie er vervolgens bij was in de Vooruit in Gent, voor dat eerste concert in ons land, houdt nog elk jaar een wake voor het heengaan van z’n trommelvliezen. Onze diagnose destijds, na ettelijke luisterbeurten van die legendarische debuutplaat? De beste dansplaat aller tijden meneer, en wanneer we 22 jaar later de plaat opleggen en ‘Release the pressure’, ‘Afro-left’ of ‘Song of life’ consumeren weten we – tot ergernis van de buren – met ons enthousiasme nog steeds geen blijf. Of we dagdromen nog eens over dat huwelijk met Toni Halliday dat er helaas nooit van zal komen, tijdens het zwoele ‘Original’. En ook, niet onbelangrijk, in de klassieke single ‘Open up’ luister je, een beetje bedroefd, naar het laatste echt grote moment van ouwe rot John Lydon’s carrière. Het album verschijnt dit jaar overigens opnieuw mét een pak nieuwe remixes, en om dat te vieren komt Leftfield op zaterdag 12 augustus “Leftism” bij ons integraal spelen. En hoewel we bekend staan om onze oprechte beleefdheid durven we hier buiten de lijntjes te kleuren en zeggen we: het zou al te onnozel zijn moest u dit willen missen. Beste danceplaat aller tijden, maar dat zeiden we al.

J. Bernardt

Eigenlijk zouden we een hoogst opwindende festivaldag kunnen organiseren rond Balthazar en de afsplitsingen van de moederband, maar dat is misschien een idee voor onze editie van 2018. Dit jaar is het aan frontman Jinte Deprez om de Balthazarvlag fier omhoog te houden en dat zal hij doen met alter ego J. Bernardt. Staan even on hold: de in een laboratorium der goden gecreëerde samenzang en hemelse gitaarliedjes. Krijgt u in de plaats: prijsbeesten die geschreven lijken op een laptop en oude synthesizer, badend in hete soul. Uw nieuwsgierigheid werd ongetwijfeld gewekt door de bedwelmende singles ‘Calm down’ en het triphopperige ‘The other man’, en voor het indrukwekkende ‘Wicked streets’ neemt u graag uw hoed af. Bij ons krijgt u op zaterdag 12 augustus nog veel meer parels uit het debuutalbum. Een hoogdag wordt dat, die in het teken staat van de roes die u en wij voelen wanneer electronica hemelse popmuziek oplevert.

De line-up tot nu toe voor 2017

  • [4 aug] Pixies – Black Box Revelation - Millionaire - …
  • [5 aug] Doe Maar – Anouk - …
  • [6 aug] Marilyn Manson – Alice Cooper – Megadeth – Apocalyptica – The Amity Affliction - …
  • [7 aug] ...
  • [8 aug] Ben Harper – Tom Odell – Het Zesde Metaal - Tamino
  • [9 aug] The Offspring – Less Than Jake – Sublime With Rome – Slaves - Kapitan Korsakov – Cocaine Piss – La Jungle - …
  • [10 aug] Mark Ronson (dj-set) – Lil Wayne – Coely - …
  • [11 aug] Oscar And The Wolf – Bazart – Warhola – School Is Cool
  • [12 aug namiddag] Samson & Gert – K3
  • [12 aug] Leftfield (Leftism) - Air - Arsenal - J.Bernardt
  • [13 aug] Craig David presents TS5 – Lost Frequencies – Zara Larsson -

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten
Datum: 
4 - 13 augustus 2017
Locatie: 
Grote Kaai, Lokeren

Reservatie:

Meer over