Er bestaan veel Waits-croones maar wat LODHO op het podium brengt, overstijgt hen allemaal.

Spaghetti, schaar, bokshandschoen, zakdoek, wieg, koffer, whiskyfles, golfclub,. Het is maar een greep uit het 'instrumentarium' van L'Orchestre d'Hommes-Orchestres, ofwel hét orkest van de eenmansorkesten. Op het toneel is het dan ook een ontstellende rotzooi, een chaotische uitdragerij waarin de vijf mannen echter uitstekend de weg weten.

Het gezelschap uit Québec, opgericht in 2002, heeft zich gespecialiseerd in carnavaleske concertperformances waarin ze muziek halen uit elk object waar ze de hand op kunnen leggen. Of het bedoeld is om muziek mee te maken, is van ondergeschikt belang. Om over de vraag of je er een opleiding voor moet hebben maar te zwijgen. Wel nodig: een grote dosis muzikaliteit, improvisatievermogen en lol in het vak.

Die zijn bij LODHO in ruime mate voorhanden. Nu komt dat vaker voor, maar deze muzikale manusjes-van-alles doen iets unieks: ze maken voorstellingen rond het oeuvre van grote componisten als Kurt Weill en, zoals in deze show, de Amerikaanse singer-songwriter Tom Waits. Met enthousiasme hebben zij zich gestort op de liedjes van diens schuurpapieren strottenhoofd, die ze verrassende make-overs geven. De twee dames van The New Cackle Sisters zorgen voor het vrouwelijke element in deze sfeerrijke vaudeville rond Tom Waits.

L'Orchestre d'hommes-orchestres vanaf 24 januari op verschillende locaties in Vlaanderen.

Concert- en ticketinfo
24 jan '13 20.00 uur: CC Zwaneberg (Heist-op-den-Berg): Info & tickets www.zwaneberg.be
31 jan '13 20.00 uur: Cultuurcentrum Hasselt : Info & tickets www.ccha.be
01 feb '13 20.00 uur: Cultuurcentrum Brugge / Stadsschouwburg: info & tickets www.ccbrugge.be
02 feb '13 20.00 uur: De Werf (Aalst): Info & tickets www.ccdewerf.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: