Op woensdag 25 september 2013 ontmoet de kijker in Luxebeesten het Zuid-Afrikaanse nijlpaard Jessica, de Vlaamse ara Kimba en de twee Amerikaanse chihuahua’s van hondencouturier Anthony Rubio. Stuk voor stuk zijn het dieren met een apart leven en allemaal worden ze op handen gedragen door hun baasjes.

In Hoedspruit in Zuid-Afrika is Luxebeesten welkom bij Tony en Shirly met hun wel heel bijzonder huisdier: het nijlpaard Jessica. Dertien jaar geleden vond het koppel Jessica langs de oever van een rivier. Het toen pasgeboren nijlpaard was door een overstroming van haar moeder gescheiden. Tony en Shirley beslisten om het jong in huis te nemen en groot te brengen. Inmiddels is Jessica bijna volwassen, maar wordt ze nog steeds door Tony en Shirley vertroeteld en verwend. Ze eet kilo’s wortelen als ontbijt, drinkt elke dag 20 liter van haar favoriete thee en krijgt dagelijks massages. Tony en Shirley hebben hun keuken zelfs aangepast aan hun speciale huisgenoot. Zo werd het houten keukenaanrecht vervangen door één van beton zodat Jessica er ongestoord haar hoofd op kan leggen. De relatie tussen het koppel en Jessica is zonder meer uniek te noemen en de manier waarop ze samenleven is uitzonderlijk.

In Edegem volgt Luxebeesten de papegaai Kimba, een ara van 14 jaar oud, baasje Martine en dochter Tatjana. Kimba heeft haar eigen wil en dat laat ze ook duidelijk merken. De papegaai lust bijvoorbeeld geen vogelzaad, maar is wel verzot op zalm met puree, eet elke dag een papje als dessert en zal een slok sangria nooit afslaan. Kimba gaat ook elke dag in bad, brengt dagelijks een bezoekje aan de buren en gaat mee op fietstochtjes. Bovendien is ze niet verlegen voor wat kattenkwaad: schuiven leeggooien, water spatten,… en elke avond heeft de vogel haar ‘zot half uurtje’. Hoewel de papegaai veel tijd en verzorging vraagt, brengt ze ook heel wat leven in de brouwerij en dat zou Martine niet meer kunnen missen.

Tot slot stelt de Amerikaanse, succesvolle hondencouturier Anthony Rubio in New York zijn luxebeesten voor: dechihuahua’s Bogie en Kimba. De honden zijn de uithangborden voor zijn eigen hondenkledinglijn Bandit Rubio en mogen gerust supermodellen genoemd worden. Flaneren op de catwalk, meer dan 100 professionele fotoshoots, te gast op grote feestjes voor modellen: voor Bogie en Kimba is het al meer dan twee jaar dagelijkse kost. Bovendien zijn de chihuahua’s graag geziene gasten in talkshows en op belangrijke evenementen. De honden zijn uitgegroeid tot echte sterren en gedragen zich daar ook naar. Dat is meteen te zien op de voorstelling van de nieuwe collectie van hun eigenaar.

Luxebeesten vanavond om 20.40 uur op VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: