Het product van een op hol geslagen fantasie van twee Franse studenten, gepassioneerd door electro en rock. M83 komt tot stand in 2001 met de release van een gelijknamig debuutalbum. Het talent van Anthony Gonzalez en Nicolas Fromageau maakt indruk. De mix van stomende electro, synthezisers, fluisterstemmetjes en stevige gitaren slaat aan. Twee jaar later komt het duo met een tweede album ‘Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts’. Een revelatie.

Bejubeld door fans en critici eigent M83 zich een stevige plek in muziekland toe. Maar dan beslist Nicolas om de band te verlaten. Anthony zet M83 alleen verder en doet dat in stijl. Hij brengt twee nieuwe albums uit ‘Digital Shades Vol 1’ (2007) en ‘Saturday = Youth’ (2008). Twee eerder melancholische albums die zweven tussen ambient en het geluid van de jaren ’80. Een soort van hommage aan Kate Bush en Jean-Michel Jarre.

Op zoek naar nieuwe invloeden en uitdagingen verhuist Anthony in 2010 naar Los Angeles. In 2011 vernieuwt M83 zichzelf met de release van ‘Hurry Up, We’re Dreaming!’. Met die nieuwste dubbelaar begint M83 aan een nieuw hoofdstuk en zet hij pers en publiek volledig naar zijn hand. M83 kent geen grenzen meer en schaatst enthousiast tussen dreampop en shoegaze. Gonzalez ziet de nieuwste plaat als een reflectie van zijn leven en zijn muziek. Justin Meldal-Johnsen (Beck, NIN, The Mars Volta) en Tony Hoffer (Air, The Kooks) staan mee aan de knoppen voor ‘Hurry Up, We’re Dreaming’.

We horen niet enkel heerlijke dansnummers maar ook ingetogenere passages. De plaat wordt gedragen door “Midnight City” en “Reunion”. Twee kleppers van hits die overal vlot opgepikt worden. Een nieuwe wereld gaat open. M83 mag mee op tour met Kings Of Leon, The Killers en Depeche Mode. De artiest is duidelijk gegroeid. Zelfzeker schuimt Anthony vandaag wereldwijd de festivals en zalen af en ziet hij zijn succes met de dag groeien. Na een schitterende passage op Rock Werchter en Les Ardentes, kondigt Anthony Gonzalez zijn terugkeer naar België aan. Op 2 november staat M83 in de Ancienne Belgique. De voorverkoop start op donderdag 26 juli om 11u.

M83
Vrijdag 2 november, 20u
Ancienne Belgique, Brussel
Start ticketverkoop: Donderdag 26 juli om 11u
Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 en www.abconcerts.be & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: