Belfius laat toe om verloop liefdesverhaal zelf te bepalen

De Belgische DJ-producer Lost Frequencies – internationaal bekend door zijn versie van ’Are you with me’ - scoort momenteel hoge toppen met zijn nieuw nummer ‘Beautiful Life’. In de bijbehorende videoclip is een man te zien die terugreist in de tijd om zo een uniek moment uit zijn leven opnieuw te mogen meemaken. Om het hoge gebruiksgemak van de Belfius Direct Mobile app op een speelse manier in de spotlight te zetten, ging Belfius een samenwerking aan met Lost Frequencies: je kan zelf het verloop van de romantische videoclip bepalen. Een uniek gegeven in de Belgische muziekindustrie. Met deze interactieve campagne richt Belfius zich voornamelijk tot jongeren.

Om iedereen te laten kennismaken met de handige features van zijn apps – en ze eens uit te testen – lanceerde Belfius vorige maand een grootse communicatiecampagne. Ook bij de mediakeuze wilde Belfius innoveren door verschillende types van innoverende formaten te gebruiken en het accent te leggen op videoformaten.

Mieke Debeerst, Chief Communications Officer van Belfius: “Iedere minuut wordt er alleen op YouTube 400 uren aan video geüpload. Dat is vier keer meer dan in 2013. Om mensen te blijven boeien, moet content aangeleverd worden die voor de kijker zelf belangrijk is. Daarom zet Belfius in op dynamische video, zodat de kijker zelf kan beslissen wat hij wil zien. De toevoeging van interactiviteit zorgt ervoor dat video’s langer én beter bekeken worden”.

Met de tweede golf van deze campagne, die vandaag van start gaat, mikt Belfius meer specifiek op jongeren en wenst het hoge gebruiksgemak van zijn apps op een speelse manier in de spotlight te zetten. Hiervoor ging Belfius een samenwerking aan met de DJ-producer Lost Frequencies. De Belgische Felix De Laet – beter bekend als Lost Frequencies – brak in 2014 internationaal door met zijn versie van ‘Are you with me’. Zijn nieuwste single ’Beautiful Life’ kwam uit begin juni, en klinkt zowel verfrissend als vertrouwd. In de clip is een man te zien die terugreist in de tijd en het moment herbeleeft waarop hij zijn vrouw leerde kennen.

Belfius nam met De Laet en een aantal acteurs verschillende versies van de videoclip op. De gebruiker kan zelf bepalen hoe het liefdesverhaal telkens verdergaat.

Met deze interactieve campagne wil de bankverzekeraar de link leggen met het hoge gebruiksgemak van zijn app alsook de features die met reizen te maken hebben, en klanten en niet-klanten een totaal nieuwe interactieve ervaring bieden. (…)

Benieuwd? Probeer het eens uit en maak je eigen videoclip van Lost Frequencies via deze link: belfius.be/myvideo

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over