Somalië, Ethiopië, het noorden van Kenia en Djibouti zijn getroffen door een complexe voedselcrisis. Bijna 11 miljoen mensen moeten vandaag het hoofd bieden aan extreme schaarste en hongersnood. Volgens de Verenigde Naties is dit de ergste voedselcrisis die de wereld in de 21ste eeuw heeft gekend.

Schepen voor Ontwikkelingssamenwerking Ali Salmi: “De Stad Mechelen heeft reeds 2.500 euro vrijgemaakt voor de actie 12-12. Dit weekend gaat het gratis festival Maanrock door in Mechelen en ook daar zullen we uitdrukkelijk aandacht vragen voor deze solidariteitsactie. In het verleden heeft de Vlaming al meermaals getoond dat het solidair kan zijn in tijden van nood. Ik hoop van harte dat de Vlamingen en de Mechelaars in het bijzonder hun hart nogmaals laten spreken en de humaniatire actie voor Oost-Afrika opnieuw massaal gaan ondersteunen. Het is meer dan nodig!”

“De bezoekers van Maanrock zullen via diverse visuele (filmpje op de grote schermen) en mondelinge boodschappen worden opgeroepen om een kleine, maar meer dan noodzakelijk bijdrage te doen. We vragen de festivalgangers om een sms met de boodschap “1212” te sturen naar het nationale actienummer 4666. De opbrengst van de verzonden SMS’en naar 4666 (1 euro per SMS) wordt integraal geschonken aan het consortium 12-12” aldus Ann Palstermans van de vzw Mechelse feesten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: