Maarten Cox maakt een eenmalig uitstapje naar het theater met een programma rond de Nederlandse muziek uit de jaren '70. Je zou er van staan te kijken hoeveel liedjes die nu nog steeds populair zijn al dateren uit de seventies.

In de jaren ’70 keken we in Vlaanderen massaal naar de Nederlandse televisie en luisterden we naar Nederlandse zenders als Hilversum 3 en Veronica. Het is dan ook geen wonder dat de Vlamingen in die tijd grotendeels zijn opgegroeid met Nederlandse liedjes: ook onze hitparades stonden er vol mee.

Veel van die liedjes hebben de tand des tijds overleefd en zijn nog steeds gekend bij een heel breed publiek. Zelfs jongeren zingen nog mee met “Malle Babbe” en appreciëren de vele hits van Boudewijn De Groot uit de seventies.

Maar ook de bekendste songs van artiesten als Herman van Veen, Ben Cramer en Conny Vandenbos komen uit de jaren ’70. En ook titels als “’t Is weer voorbij die mooie zomer”, “Hé kom aan”, “Pappie loop toch niet zo snel”, "Als de dag van toen", "Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben" en “Dag zuster Ursula” komen uit die periode.

Hoewel Maarten Cox het levenslicht pas in de jaren ’80 zag, voelt hij zich - net zoals zo vele anderen - toch verbonden met de Nederlandse pareltjes uit de seventies die de tand des tijds overleefd hebben.

In dit nieuwe zaalprogramma (2x45 min) combineert hij de mooiste luisterliedjes met de leukste meezingers die Nederland en Vlaanderen kleurden in de jaren ’70, begeleid door 4 muzikanten (drum, piano en strijkers). Beluister hier een kort fragment uit "Voor haar" van Frans Halsema: https://youtu.be/NWts3edUH2A.

Voorlopig is er maar één voorstelling gepland, maar verschillende Vlaamse culturele centra vertonen ook interesse in het programma, dus een vervolg is niet uitgesloten. De voorstelling vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2016 om 20u15 in GC De Kroon, Nevenplein 1, 3950 Bocholt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over