Komende zaterdag vindt in het Festivalpark in Werchter TW Classic plaats. Op de affiche: The Scabs, Anastacia, Texas, Anouk, headliner Robbie Williams en feestelijk afsluiter Faithless. TW Classic is helemaal uitverkocht. Er worden 60.000 festivalgangers verwacht. Tropische temperaturen worden voorspeld. De festivalorganisatie neemt maatregelen opdat het festival ook in de hitte in de beste omstandigheden kan verlopen.

Het eerste sleutelwoord is water. De festivalgangers en medewerkers worden opgeroepen voldoende water te drinken. Er is gratis water verkrijgbaar aan alle sanitaire blokken in het Festivalpark. Drinkbussen, thermossen, verfrissingsverstuivers en 1 PET-fles met water of frisdrank per persoon zijn -gezien de omstandigheden- toegelaten. Aan de togen is 1 bon uitzonderlijk goed voor 2 flesjes Spa Reine. In het Festivalpark worden er ook verschillende verfrissingspunten met niet-drinkbaar water voorzien. Verspreid over het hele Festivalpark zullen vernevelingssystemen worden geplaatst.

Festivalgangers wordt gevraagd zich tegen de zon te beschermen. Zonnecrème smeren is geen overbodige luxe. Ook wordt aangeraden een hoedje of pet te dragen. Paraplu's en kleine parasols (max diameter 1,2m) worden van de lijst met 'verboden' voorwerpen gehaald en zijn welkom zaterdag. Het festival plaatst bijkomende luifels om extra schaduw te creëren in het Festivalpark. Een deel van het B-terrein en de North West Walls zullen opengesteld worden. Mogen meegebracht worden: strandlakens, handdoeken en dekentjes om op te zitten.

Indien nodig wordt er door de organisatie actief water bedeeld bij de ingang en in de vakken vooraan bij het podium. Ook stuurt het festival een team zonnecrème-verdelers de wei op.

Alle praktische info is beschikbaar via www.twclassic.be. Ticketkopers krijgen vandaag een elektronische nieuwsbrief met praktische tips in de mailbox. Tijdens TW Classic worden de festivalgangers on site gesensibiliseerd via onder andere de lichtkranten en de grote schermen aan het podium.

Over TW Classic:

TW Classic is een festival naar een klassiek en beproefd recept. Het grijpt terug naar de formule die in Werchter gangbaar was tot 1994: een mooie, zomerse dag, een festivalterrein met 1 podium, een fijn en uitbundig publiek en een selecte groep van Grote Namen met een zeer hitgevoelig palmares. TW Classic is ondertussen zelf een klassieker geworden. Welluidende namen zoals The Rolling Stones, The Police, Bryan Adams, Lenny Kravitz, Sting, Phil Collins, Elton John, Texas, Depeche Mode, Black Eyed Peas en Bruce Springsteen & The E Street Band sierden reeds de affiche van het festival. TW Classic 2015 vindt op zaterdag 4 juli plaats in het Festivalpark in Werchter.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over